Italia: fetiță română născută moartă după ce mamei i s-a făcut anestezie la dentist

Trebuia să vină pe lume abia peste două luni, iar părinții săi îi aleseseră deja și un nume foarte frumos: Delia. Din păcate, micuța noastră conațională nu a mai reușit să vadă lumina zilei cu ochișorii săi, fiindcă a fost născută fără suflare în cea de-a șaptea lună de sarcină.

Mama sa, o femeie română în vârstă de 31 de ani și rezidentă cu soțul său în localitatea Badia Polesine din provincia Rovigo, a suferit unele dureri de dinți în urmă cu 10 zile și s-a prezentat astfel la Secția Urgențe a spitalului din Legnago. În urma unui control, medicul dentist de acolo a observat că durerile de dinți proveneau de la măseaua de minte, dar fiind gravidă în luna a șaptea, s-a decis că o extracție ar putea fi periculoasă atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Pentru a o scăpa totuși de durerea de dinți, medicul dentist a supus-o pe conaționala noastră la o operație de curățire a dinților, dar înainte de aceasta, a relatat femeia română, i s-a făcut o anestezie. Începând cu a doua zi după operația de curățire, tânăra mamă româncă a început să simtă dureri puternice de burtă și contracții, așadar a fost dusă de urgență la secția de obstetrică unde medicii au decis să-i inducă nașterea cu ajutorul medicamentelor. Din păcate, micuța Delia a fost adusă pe lume fără suflare, după numai șapte luni de sarcină, iar această tragedie a lăsat o durere de nedescris părinților săi.

- Continuarea articolului după publicitate -

Cei doi părinți români cer acum să se facă cercetări, motiv pentru care au mers la Carabinieri și au depus un denunț împotriva spitalului, considerând că decesul fetiței lor a fost provocat de anestezia făcută mamei în timpul sarcinii, atunci când a fost efectuată operația de curățire a dinților.

Pe baza denunțului făcut de părinții micuței s-a deschis o anchetă, iar Procuratura din Rovigo a dispus ca trupul fetiței să nu fie îngropat încă, fiind posibil ca magistratura să dea ordin să fie efectuată autopsia medico-legală asupra sa.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos