Italia: A fost arestat și acuzat de omor voluntar soțul româncei moartă în casă

Soțul femeii românce în vârstă de 50 de ani găsită astăzi moartă în locuința sa din centrul localității Imola (Emilia-Romagna) a fost arestat cu acuzația de omor voluntar. Victima lucra ca îngrijitoare de bătrâni, scrie ANSA.

Conform investigațiilor desfășurate de carabinierii companiei din Imola și ale celor de la Comandamentul provincial Bologna, coordonați de procurorul Massimiliano Rossi, bărbatul român se numește Ioan Pascalău și are 52 de ani. El este acuzat că și-a ucis soția în urma a numeroase lovituri, deoarece trupul neînsuflețit al femeii prezenta mai multe vânătăi.

Încă de la începutul anchetei s-a emis ipoteza că femeia ar fi fost ucisă, iar unicul suspect era soțul acesteia. El a fost pus sub interogatoriu, iar la sfârșitul acestuia s-a emis un ordin de arest cu acuzația de omor voluntar. Ioan Pascalău a fost reținut și însoțit la închisoarea Dozza din Bologna.

Bărbatul lucrează ca tâmplar în Imola. El a sunat astăzi dimineață la ambulanță spunând că soția sa nu mai respiră. Cei doi locuiau pe via Caterina Sforza din centrul localității Imola, iar asistenții sanitari de la 118 ajunși la fața locului au constatat decesul femeii.

O vecină care locuiește la etajul superior al clădirii a declarat că a auzit la primele ore ale acestei dimineți țipete și zgomote puternice, care veneau din apartamentul perechii de români, așa cum de fapt se mai întâmplase în trecut. Din nefericire, de această dată totul s-a sfârșit dramatic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cuplul are doi fii adulți care locuiesc în România.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.