Italia: A fost arestat șoferul italian care a lovit cu mașina și provocat moartea unui român

În seara zilei de sâmbătă, 9 martie, un bărbat român în vârstă de 53 de ani a fost lovit de o mașină la San Donato (Frosinone) în timp ce se deplasa pe jos, pe marginea șoselei. Șoferul, care inițial a fugit de la locul accidentului, a fost identificat de carabinieri și găsit în casa sa din localitatea Settefrati. Este un întreprinzător italian care a rezultat pozitiv la alcooltest, scrie ciociariaoggi.it.

Autoritățile au dovezi că șoferul italian respectiv se afla la volanul autoturismului Alfa Romeo 147, de culoare albă, care l-a lovit în jurul orei 22:00 de sâmbătă pe românul Ferent Patrasc, la periferia localității San Donato Valcomino din Lazio.

Ferent Patrasc era rezident în localitatea Gallinaro, iar după impact a suferit răni deosebit de grave. Șoferul italian, cu inițialele C.B., în vârstă de 76 de ani, nu s-a oprit să-i acorde primul ajutor și românul a decedat la puțin timp după ce la fața locului a sosit personalul sanitar de la 118.

Între timp, după declarațiile martorilor, polițiștii de la secția din San Donato Valcomino s-au pus pe urmele șoferului pe care l-au găsit la domiciliul său din Settefrati. În urma testului pentru alcool italianul a rezultat pozitiv, cu o alcoolemie de 0,55 mg/l. În ce privește accidentul, el a declarat că nu și-a dat seama că a lovit o persoană, a crezut tot timpul că lovise un porc mistreț.

Șoferul italian este acuzat de omor stradal și a fost declarat sub arest la domiciliu. Autoturismul Afla Romeo 147 a fost sechestrat de autorități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Autoturismul care l-a lovit pe Ferent Patrasc, românul care și-a pierdut viața în Italia. Foto: ciociariaoggi.it