Italia: A fost găsit mort Mihail, ciobanul român dispărut în munți cu turma de oi

Ciobanul român dat dispărut în seara zilei de sâmbătă, 24 august, din zona Pian della Mussa, provincia Torino, a fost găsit decedat, informează La Repubblica. Ca în fiecare zi, urcase cu turma pe munte, dar ieri seară nu s-a mai întors așa cum obișnuia. Mihail Fotache, în vârstă de 49 de ani a fost găsit mort duminică, după 18 ore de căutări.

Mihail pornea cu turma de oi la pășune în fiecare dimineață din refugiul Ciriè situat la circa 1.800 de metri altitudine în zona Pian della Mussa din localitatea Balme. Bărbatul român obișnuia să ducă zilnic oile la păscut în munți, ajungând uneori până la o altitudine de 2.000 de metri, apoi seara cobora cu ele din nou în localitate.

Sâmbătă seară însă românul nu s-a mai întors din munți, iar localnicii au început să se îngrijoreze, motiv pentru care au alertat imediat autoritățile și s-a dat startul unor operațiuni intense de căutare.

Unul dintre cei doi câini ciobănești, care însoțeau mereu turma de oi, a coborât singur la vale

În cursul nopții echipele de salvamontiști au bătut potecile din zona unde merg de obicei la păscut turmele de oi, între Pian Gias și versanții Muntelui Ciamarella. Întunericul nopții și ceața densă au îngreunat căutările, iar în jurul orei 8.00 de dimineață prima echipă de salvamontiști s-a întors la refugiul Città di Ciriè pentru o mică pauză de odihnă. Între timp, unul dintre câinii ciobănești care însoțeau de obicei ciobanul român, a coborât singur la vale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

S-au reluat căutările, de această dată și cu ajutorul unui elicopter, iar în jurul orei 16.00 de duminică, Mihail Fotache a fost găsit fără viață. Bărbatul român ar fi căzut de-a lungul unei pante abrupte, în zona Lance di Ciamarella, la aproximativ 2800 de metri altitudine.

Trupul neînsuflețit al românului nostru a fost preluat de carabinieri.