Italia: a fost găsită Rodica Hornea. „Este bine, o să o luăm acasă”

Rodica Hornea, conaționala noastră de 54 de ani care în urmă cu câteva zile era căutată cu disperare de rudele sale după ce a dispărut în data de 21 decembrie din gara orașului italian Caserta, a fost găsită și este bine, ne confirmă nepoata sa, Oana, care a anunțat inițial dispariția sa.

„Am găsit-o și este bine, o să o luăm acum acasă”, ne-a transmis Oana în urmă cu câteva minute.

Rodica a fost găsită lângă o biserică din Caserta. Căzuse, iar un trecător se pare că a găsit-o și a alertat carabinierii care au dus-o apoi la spital.

„Lângă o biserică a fost găsită de carabinieri, nu știu cine i-a anunțat. Și apoi au dus-o la spital. Este bine, starea ei de sănătate este bună, ne-a sunat când și-a revenit. Mai multe detalii nu știu să vă dau, că nu am vorbit cu doctorii, tot ce știm de la ea e că este bine”, a mai adăugat nepoata femeii.

Rodica Hornea a venit în Italia pe data de 30 august 2018 pentru a lucra ca îngrijitoare la o familie de bătrâni, dar din data de 21 decembrie familia nu mai știa nimic de ea. Din cele relatate de nepoții bătrânilor la care conaționala noastră lucra, aceasta se pare că a căzut și s-a lovit la cap înainte de dispariția sa, lovitura provocându-i probleme de luciditate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când au constatat că Rodica avea aceste probleme, familiarii bătrânilor unde lucra au decis să o ajute să plece în România și au cazat-o la un hotel din Caserta, mai exact la Hotel Amadeus, în data de 21 decembrie, urmând ca a doua zi să ia autocarul spre România de la gara din Caserta. Din păcate, Rodica nu a mai reușit să ia acel autocar și a dispărut complet iar telefonul era închis.

Potrivit unei prietene de-a Rodicăi, aceasta a fost găsită în Ajunul Anului Nou, așa cum a confirmat într-un anunț publicat pe Facebook.

„Prietena mea, Rodica Hornea, a fost găsită. Va mulțumesc celor care ati distribuit anuntul pentru a putea fi găsită. Putem spune ca se întâmplă minuni în ajun de An Nou. Pentru familia și prietenii ei, este cel mai frumos cadou de sărbători”, scria prietena Rodicăi.