Italia: fură peste 75.000 de euro de la bătrânul pe care-l îngrijea, „badantă” italiancă arestată

O femeie italiancă de 53 de ani, originară din localitatea italiană Varese și deja cunoscută de forțele de ordine din zonă, a fost arestată de carabinieri după ce furat în mod repetat bani de la un bătrân din localitatea Azzate (provincia Varese, Lombardia).

Potrivit jurnaliștilor de la Settegiorni, femeia ar fi furat peste 75.000 de euro de la un bătrân de 75 de ani pe care-l îngrijea, prelevând în fiecare lună pensia, timp de cinci ani, de pe cardul bancar al asistatului.

Bătrânul, care între timp ar fi rămas fără locuință, a început să locuiască în mașină, în parcarea unei gări din localitate. Câțiva cunoscuți ai pensionarului, suspectând că ceva nu este în regulă, au semnalat faptele la carabinierii din localitate, dând startul astfel unei anchete care a dus la prinderea în flagrant a îngrijitoarei italiene, în timp ce scotea de pe cardul bătrânului suma de 600 de euro.

Ulterior, anchetatorii au descoperit că bătrânul de 75 de ani o împuternicise pe îngrijitoarea italiancă să se ocupe de dosarul său de pensie, în vederea depunerii documentelor pentru aprobare. Aceasta însă se pare că îl mințea de ani de zile că pensia nu i-a fost aprobată încă, în timp ce banii îi încasa ea în fiecare lună.

Femeia a fost plasată sub arest la domiciliu iar carabinierii încearcă acum să descopere dacă aceasta avea și un complice sau a acționat singură. Între timp, bătrânului i-au fost înapoiați doar cei 600 de euro recuperați de carabinieri în urma flagrantului organizat de militari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI