Italia: îngrijitoare acuzată că a furat aproape 800.000 de euro de la bătrânele pe care le îngrijea

O îngrijitoare poloneză a jefuit două femei italiene pe care le îngrijea de aproape 800,000 de euro apoi s-a întors în Polonia. Mărturiile unor concetățence ale sale au pus anchetatorii pe urmele femeii pentru care a fost emis un mandat de arestare european.

A fost identificată și găsită la Klodzko, în Polonia, îngrijitoarea poloneză în vârstă de 64 de ani, condamnată că a furat aproape 800,000 de euro și a maltratat două surori bătrâne din Bologna. Alte îngrijitoare poloneze, aflate în slujba unor familii din Bologna, au dezvăluit poliției unde se ascundea femeia respectivă.

Îngrijitoarea a părăsit Italia după ce a lucrat timp de 4 ani la două surori din Bologna în vârstă de 78 și respectiv de 68 de ani, pe care le-ar fi maltratat și de la care ar fi furat 781,000 de euro. A fost avocatul familiei cel care a inițiat investigația, informează La Repubblica.

Femeia poloneză de 64 de ani sub amenințări și profitând de sănătatea precară a celor două surori italiene, le-ar fi constrâns să completeze cecuri pe numele ei, ba chiar și să vândă câteva proprietăți. Apoi a luat banii și a dispărut.

După ce Tribunalul din Bologna în urma anchetei a emis sentința, s-a eliberat mandatul european de arestare iar anchetatorii, în contact cu autoritățile din Varșovia, au mers pe urmele femeii și au găsit-o la Klodzko.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia poloneză va fi adus-o în Italia pentru a fi judecată în urma faptelor comise pe teritoriul acestui stat.