Italia: furt între vecini români. L-a chemat să-i restructureze casa și a rămas fără căței

Că nu putem avea încredere nici măcar în vecinul de casă, nu este un lucru nou, mai ales dacă ești român și te afli la muncă în străinătate, dar cu atât mai rău stau lucrurile atunci când vecinul de casă este tot un conațional român care-ți trădează încrederea.

Cam așa stau lucrurile și în comunitatea românească din localitatea Pasiano di Pordenone unde un bărbat român de 31 de ani s-a gândit să apeleze la serviciile unui vecin, zidar de meserie și tot român și acesta, pentru a face restructurări la casa sa.

Totul bine și frumos iar vecinul zidar, cu inițialele B.I., începe lucrările de restructurare la casa conaționalului său care, fiind nevoit să plece de acasă, îl lasă pe meseriaș cu toată încrederea să lucreze de unul singur în casa sa.

La întoarcere, însă, bărbatul român de 31 de ani constată cu stupoare că la terminarea lucrărilor B.I. a luat cu el nu numai sculele de zidărie ci și cei doi frumoși căței Bichon Maltez de proprietatea tânărului de 31 de ani, care au o valoare de circa 700 de euro și care erau deja puși în vânzare de proprietar pe internet.

Martori la acest eveniment neplăcut care a avut loc în data de 5 august 2017 au fost și ceilalți vecini ai celor doi români care l-au văzut pe B.I. plecând cu cei doi căței din casa unde a efectuat lucrările de zidărie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma denunțului făcut de bărbatul român de 31 de ani, carabinierii din Prata l-au interogat pe zidarul român B.I. iar acesta într-un final și-a recunoscut fapta pentru care a fost denunțat apoi în stare de libertate cu acuzația de furt agravat.

Cei doi căței rasa Bichon Maltez au fost înapoiați stăpânului de drept, relatează ziarul Il Gazzettino.

Citește și: „De ce fug românii de alţi români în străinătate? ” – întreabă o jurnalistă româncă. Iată ce răspunsuri a primit