Italia: Gheorghiță, mort înecat într-un canal în care a căzut cu bicicleta. Găsit abia a doua zi

Un bărbat român în vârstă de 43 de ani, Momait Gheorghiță, a fost găsit fără viață joi, 8 august, într-un canal cu apă din Camisano Vicentino, în Veneto. Trupul conaționalului nostru era acoperit de alge, semn că se afla de mai mult timp în locul respectiv.

Fără niciun document asupra sa, identitatea victimei a fost făcută publică abia astăzi, joi 9 august, de Vicenza Today.

Conform primelor investigații ale autorităților italiene, Gheorghiță Momait a murit înecat după ce a căzut cu bicicleta în canalul Poinetta, în zona industrială din Camisano. Un tânăr a văzut trupul fără viață al românului nostru și a dat alarma abia a doua zi după tragicul eveniment.

Era joi după-amiază pe la ora 18.30, iar tânărul, împreună cu tatăl său, își parcase mașina după o zi de lucru într-o hală situată la capătul unui drum închis și privat. Cei doi au observat ceva plutind în canalul Poinetta din apropiere, un pârâu care curge de-a lungul pistei ciclabile și care traversează zona industrială din Camisano. „Inițial am crezut că e o pungă neagră, în trecut s-a întâmplat de multe ori ca cineva să arunce sacii de gunoi în canal” a declarat băiatul. „Când ne-am apropiat am observat că nu era un sac și am înțeles că în apă zăcea de fapt trupul unui bărbat decedat.”

La fața locului s-au prezentat carabinierii unității din Torri di Quartesolo, o ambulanță și un echipaj de pompieri. Victima nu avea asupra sa documente de identitate și este posibil să fi avut, dar să fi fost luate de apa canalului care, în momentul descoperirii cadavrului, avea o înălțime de aproximativ un metru. În buzunarele bărbatului au fost găsite însă două telefoane mobile. Corpul era umflat și acoperit cu alge, ceea ce demonstra că era în apă de cel puțin câteva ore, mai precis din ziua trecută. În apropierea trupului neînsuflețit era și o bicicletă care s-a dovedit mai târziu ca fiind a victimei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile italiene nu exclud ca Gheorghiță să se fi simțit rău în timp ce se deplasa cu bicicleta de-a lungul canalului, ceea ce i-a provocat căderea care a dus la tragicul său sfârșit.