Italia: Grav accident rutier, 6 turiști germani morți și alte 11 persoane rănite de un șofer beat la volan

Tragicul accident a avut loc în jurul orei 01:15 din noaptea de sâmbătă spre duminică, 5 ianuarie 2020, într-un sat de munte din localitatea Valle Aurina, provincia Bolzano. Din primele informații reiese că mai mulți tineri turiști germani cu vârste între 20 și 25 de ani, care erau însoțiți de doi cetățeni italieni, au fost loviți din plin de un autoturism la volanul căruia se afla un șofer sub influența alcoolului.

Grupul de tineri tocmai coborâse din autocarul turistic și se îndrepta pe jos către hotelul unde erau cazați când un șofer i-a lovit cu autoturismul și a ucis șase tineri germani pe loc, rănind de asemenea alte 11 persoane, printre care șidoi cetățeni italieni.

Imagine de la locul accidentului. Foto: tg24.sky.it

La fața locului în scurt timp s-au prezentat mai multe echipaje de salvare cu un total de 160 de persoane care au oferit îngrijiri medicale răniților și au făcut triajul de urgență. Un elicopter a transportat o femeie grav rănită la clinica universitară din Innsbruck, Austria, în timp ce restul persoanelor rănite au fost transportate cu ambulanțele la spitalele din Brunico, Bressanone și Bolzano.

Echipele de salvare la locul accidentului. Foto: tg24.sky.it

Șoferul aflat la volanul mașinii care a provocat tragedia a fost arestat cu acuzația de omor rutier și vătămare corporală. Este vorba de un tânăr italian de 28 de ani originar din localitatea Chienes, provincia Bolzano. Bărbatul avea o alcoolemie în sânge cu mult peste limita legală, precizează presa italiană.

@rotalianul