Italia: Grevă în sectorul aerian, peste 600 de zboruri vor fi anulate

Duminică, 17 iulie, este programată o grevă în sectorul aerian, controlorii de zbor ENAV (Societatea Italiană pentru Asistență și Control al Traficului Aerian) se vor opri timp de 4 ore.

Zboruri cu risc pentru cei care au bilet cu Ryanair, Alitalia, EasyJet, Vueling și Wizzair. Ar putea fi probleme pentru mii de călători: pentru cei care ar trebui să aterizeze în Italia, dar  și pentru cei care ar urma să decoleze la bordul unei aeronave.

Protestul a fost de anunțat de sindicatele Filt-Cgil, Fit-Cisl și Uiltrasporti. Acesta va viza personalul de la sol ENAV (adică controlorii de trafic aerian) și lucrători de la diferite companii aeriene, cum ar fi însoțitorii de bord de la Easyjet, Volotea, Ryanair, Malta Air și Crewlink.

Totuși, greva nu va dura toată ziua așa cum a fost planificat inițial, ci s-a redus la 4 ore, de la 14.00 la 18.00. Se estimează că vor fi peste 600 de zboruri anulate și peste 100.000 de pasageri vor rămâne la sol, menționează Il Messaggero.

Intervalul orar în care este garantat serviciul aerian este cel de la 7:00 la 10:00 dimineața și de la 18:00 la 21:00 seara.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Personalul aeroporturilor din Roma, Brindisi și Milano se va alătura grevei. Dar și cel din aeroporturile locale precum Perugia, Ciampino, Bologna și Pescara.

Președintele Uniunii Naționale a Consumatorilor, Massimiliano Dona, a precizat: „Călătorii au dreptul nu numai la asistență, rambursare sau redirecționare, ci și la despăgubiri financiare întrucât nu au fost informați despre anularea zborului cu cel puțin două săptămâni înainte”.