Italia: Hoț român blocat și dat pe mâna polițiștilor de un primar italian după ce a jefuit o femeie. „Aveți milă, am copii!”

Un infractor român care a jefuit o femeie în fața unui bancomat din Carpi, un orășel cu circa 70 000 de locuitori din provincia Modena, a fost prins și dat pe mâna polițiștilor de nimeni altul decât primarul localității. Imediat după ce s-a răspândit vestea despre gestul eroic al edilului, pe rețelele de socializare au început să apară imagini care-l compară pe acesta, în mod ironic, cu Chuck Norris.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 13:00 de miercuri, 17 martie 2021, când o tânără care se afla în fața unui bancomat a început să strige: „Am fost jefuită!”. În timp ce scotea suma de 500 de euro de la bancomat, a relatat apoi victima, o femeie i-a distras atenția în timp ce un bărbat i-a smuls banii din mână și a fugit.

Chiar în acel moment, în apropierea bancomatului se afla în mod întâmplător și primarul localității, Alberto Bellelli, în vârstă de 44 de ani, care se îndrepta spre biroul său. Fără să ezite în vreun fel, edilul a pornit imediat pe urmele infractorului, fugind după el circa 200 de metri, așa cum avea să relateze și el ulterior.

„Aveți milă, am copii!”

Nu a fost ușor să-l prindă, însă, nici măcar cu ajutorul soțului femeii care a fost victima furtului și care a pornit cu mașina pe urmele hoțului, în timp ce Bellelli alerga după el pe jos. Infractorul s-a strecurat printre coloanele de susținere ale clădirilor din zonă și a fost la un pas să scape fără a fi prins.

„Am strigat la el să se oprească, fiindcă n-avea scăpare și era înregistrat de camerele de supraveghere video”, a povestit primarul italian, dar hoțul nu s-a lăsat impresionat deloc. „A continuat să fugă, schimbând mereu direcția. Mai întâi pe via Berengario, apoi pe via Giuseppe Rocca. Și, în timp ce fugea, a repetat de mai multe ori; «Milă! Aveți milă, am copii!». Dar nu voia nimeni să-i facă rău, eu voiam doar să recuperez banii furați”, a mai relatat primarul Bellelli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În încercarea sa de a scăpa de urmăritori, infractorul a aruncat pe jos o parte din banii furați, probabil crezând că se vor opri pentru a-i recupera. Apoi a încercat să se ascundă între coloane și, la un moment dat, a încercat să fugă din nou. Un alt angajat al primăriei, Norberto Carboni – directorului Biroului pentru Lucrări Publice, a apărut atunci din senin și i-a tăiat calea răufăcătorului, iar acesta din urmă a înțeles că nu mai are scăpare și a renunțat la fugă.

„Când l-am prins, i-am pus mâna pe umăr și l-am condus înapoi la bancomat pentru a-l pune să-și ceară scuze de la femeia jefuită”, a mai adăugat primarul.

Între timp, trecătorii și funcționarii băncii au ajutat-o pe femeie să adune banii aruncați de hoț pe jos și au așteptat cu toții sosirea polițiștilor pentru a-l preda pe individ pe mâna lor.

„În timp ce așteptam, tânărul a mai încercat de câteva ori să fugă, dar l-am blocat ținându-l de geacă și l-am predat agenților de la Poliția Locală care între timp au sosit la fața locului”, a mai spus italianul.

Pe rețelele de socializare, mai mulți utilizatori au început să-l ironizeze pe primar comparându-l cu Chuck Norris, dar acesta spune că „nu am vrut nici măcar o secundă să iau locul forțelor de ordine”.

Polițiștii l-au identificat apoi pe infractor ca fiind un tânăr român de 25 de ani care locuiește în nordul Italiei.

Distribuie acest articol