Italia va acorda cetăţenie băiatului din autobuzul incendiat care a anunțat carabinierii

Ministerul italian de Interne a anunţat că va grăbi procesul de acordare a cetăţeniei în cazul elevului care a reuşit să alerteze poliţia în cazul autobuzului incendiat miercuri de către un imigrant senegalez cu cetățenie italiană.

Poliţia a anunţat că elevul se numeşte Ramy Shehata şi are 13 ani. Băiatul este originar din Egipt, iar autorităţile au anunţat că vor suporta integral costurile procedurii de acordare a cetăţeniei, în semn de recunoştinţă pentru actul său de curaj.

Ministrul de interne Matteo Salvini a specificat că „cetățenia italiană nu e un bilet pentru un parc de distracții și mă bucur că este un obiectiv important pentru familiile de imigranți. Sper să dau un răspuns pozitiv cât mai curând posibil”.

„Mulțumită lui s-a evitat ca această întâmplare să sfârșească în cel mai rău mod”, a declarat Luigi Di Maio, vicepreședinte al guvernului italian.

„Ministerul de Interne este pregătit să suporte costurile şi să grăbească procedurile, astfel încât să îi acorde cetăţenia acestui mic erou. Sperăm să putem să îi acordăm lui Ramy cetăţenia italiană şi să o revocăm pe cea a şoferului de autobuz”, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un imigrant african a sechestrat un autobuz şcolar, miercuri, 20 martie, la periferia oraşului Milano, în semn de protest faţă de moartea extracomunitarilor în Marea Mediterană. Bărbatul se îndrepta spre aeroportul Linate, unde avea intenția să provoace un masacru, când la intervenția carabinierilor italieni a oprit autobuzul şcolar pe care îl conducea, a dat jos cei 51 de elevi cu vârste între 11 şi 14 ani şi a incendiat vehiculul.