Italia: Incendiu puternic de vegetație. 50 de persoane au fost evacuate

Incendiul izbucnit sâmbătă după-amiază, 16 aprilie, în pădurile din Olgiasca, fracțiune a comunei Colico, provincia Lecco (Lombardia) părea să fi fost stins. Vântul a alimentat însă flăcările în timpul nopții și focul s-a reaprins, informează Corriere della Sera.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate, ca măsură de precauție, iar flăcările se apropie din ce în ce mai mult de mănăstirea Piona, o bijuterie a arhitecturii romanice lombarde.

În acțiune la fața locului sunt șapte echipe de pompieri, două elicoptere și aeronava specială Erickson Air Crane S-64, capabilă să descarce până la 9.000 de litri de apă. Protecția civilă este și ea prezentă.

Incendiul a izbucnit sâmbătă după-amiază, părea stins, dar vântul puternic a alimentat flăcările, pompierii muncind toată noaptea la stingerea incendiului. Zeci de hectare de verdeață au fost devorate de flăcări.

Nu se știe deocamdată din ce cauză a izbucnit focul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între 15 și 16 aprilie s-a produs un alt mare incendiu forestier la Angera, în zona Varese. Dealul San Quirico a fost în flăcări, au ars hectare întregi de pădure. Video mai jos: