Italia: a încercat să vândă marfa aceleiași persoane de la care a furat-o. Ionuț Laurențiu Ghenciu arestat

Un bărbat de cetățenie română a fost arestat marți dimineață, 20 august 2019, de carabinierii din Napoli după ce a încercat să vândă niște unelte de pescuit aceleiași proprietare de la care le furase inițial.

S-a întâmplat într-un magazin de echipamente sportive de pe Corso Garibaldi din localitate, unde un bărbat a intrat și a încercat să vândă mai multe produse și unelte pentru pescuit. Nu mică a fost mirarea proprietarei magazinului când a recunoscut printre aceste produse și unele care i-au fost furate cu câteva zile înainte dintr-un depozit situat în localitatea Acerra.

Femeia a alertat imediat carabinierii și când l-au oprit pe bărbat pentru a-i cere explicații, acesta a devenit violent și a început să-i lovească pe militari cu pumnii și picioarele. Reușind să-l blocheze pe infractor după o tentativă stângace de fugă a acestuia, carabinierii l-au identificat ca fiind un cetățean român în vârstă de 42 de ani pe nume Ionuț Laurențiu Ghenciu. Potrivit surselor locale, bărbatul locuiește într-o rulotă din tabăra de romi situată în cartierul Lago Patria din localitatea Giugliano.

În urma perchezițiilor efectuate de carabinieri, în mașina bărbatului și în rulota sa au fost găsite produse și unelte pentru pescuit în valoare de circa 25.000 de euro, toate obținute prin furt. Ghenciu a fost condus în penitenciarul Poggioreale din Napoli unde va rămâne în așteptarea procesului în care este acuzat de furt calificat, rezistență și violență împotriva unui organ public.