Italia: Infractor originar din Republica Georgia se dădea drept român, descoperit de polițiști și pus sub arest

Se dădea drept român de circa 11 ani, avea chiar și carte de identitate românească și a reușit să obțină astfel rezidența în nordul Italiei, mai exact în Reggio Emilia, dar el era de fapt originar din Republica Georgia. Polițiștii italieni însă și-au dat seama că bărbatul are o identitate falsă, demonstrând totodată că vechiul proverb „spune-mi cu cine umbli, ca să-ți spun cine ești” este valabil și în cazul investigațiilor polițienești.

Suspiciunile polițiștilor că bărbatul care se dădea drept cetățean român folosește o identitate falsă au luat naștere când l-au văzut pe acesta mereu în compania unor cetățeni originari din Georgia, printre altele care aveau și antecedente penale pentru furt. Ulterioare verificări prin intermediul bazei de date pusă la dispoziție de Interpol au confirmat nu numai că documentul de identitate românesc folosit de bărbat era fals, fiindcă autoritățile românești nu aveau niciun cetățean român înregistrat cu acele date, ci și că avea și el antecedente penale pentru furt în țara de origine.

În cursul zilei de miercuri, 5 februarie 2020, bărbatul a fost oprit de polițiștii italieni care i-au cerut să se identifice, iar acesta le-a prezentat același document românesc, scrie Reggio Online. De această dată însă, agenții aveau posibilitatea să demonstreze că bărbatul minte în privința identității sale și l-au pus sub arest pentru declarație falsă în fața unui funcționar public.

Actele de rezidență în Italia ale bărbatului georgian au fost sechestrate, iar acesta se află acum în așteptarea unui ordin judecătoresc de expulzare de pe teritoriul italian.