Italia: îngrijitoare moldoveancă găsește portofel cu €2.000 în el și-l returnează proprietarului

Se plimba cu bătrâna asistată pe stradă în această dimineață de 15 iunie 2019 când, ajunsă în apropierea Băncii Credit Agricole din localitatea italiană Brivio, provincia Lecco, a văzut un portofel pe asfalt.

Este vorba despre o îngrijitoare moldoveancă în vârstă de 55 de ani cu un simț civic foarte dezvoltat, deoarece în portofelul găsit se aflau aproape 2.000 de eur însă ea nu a ezitat nicio clipă să caute proprietarul de drept și să-i înapoieze banii. Așadar, în clipa următoare după ce a văzut câți bani erau în portofelul găsit între via Terraggio și via Magni din localitate, s-a îndreptat spre cea mai apropiată unitate de carabinieri și a predat portofelul acestora.

În ciuda faptului că în portofel nu s-au găsit documente de identitate, carabinierii au reușit totuși să găsească proprietarul datorită unor bilețele care erau alături de bani. Recunoscător față de îngrijtoarea moldoveancă, proprietarul portofelului, un bărbat italian rezident în Brivio, a recompensat-o pe aceasta cu o mică sumă de bani, precizează ziarul local Merate Online.