Italia: îngrijitoare moldoveancă moștenește 3 milioane de euro de la bătrânul asistat

Un pensionar italian în vârstă de 92 de ani, Vincenzo Risatti, din localitatea Limone del Garda, provincia Brescia, a lăsat după decesul său suma de 3 milioane de euro îngrijitoarei sale, o femeie în vârstă de 57 de ani din Republica Moldova, anunță Giornale di Brescia.

Cum era de așteptat însă, moștenirea nu a venit fără probleme. Rudele bătrânului asistat de femeia moldoveancă, Raisa Rusu, au acuzat-o pe aceasta și pe fiul său, Daniel, că l-au înșelat inițial pe pensionarul italian să le dea 250.000 de euro în numerar, apoi au profitat de instabilitatea sa mentală pentru a le lăsa moștenire tot patrimoniul său, cu bunuri în valoare de circa 3 milioane de euro.

Apărați însă în fața judecătorului de avocații Alessandro Bertoli și Mauro Bresciani, Raisa și fiul său au fost absolviți în aceste zile de orice acuzație și au fost recunoscuți ca fiind moștenitorii legali ai frumoasei averi. Avocații au demonstrat la proces prin mărturia notarului care a redactat testamentul bătrânului că acesta se afla în deplinătatea facultăților mentale și că Raisa și Daniel Rusu nu l-au înșelat pe bătrân în niciun fel pentru a le lăsa averea sa, mai precizează sursa citată.

@rotalianul