Italia: îngrijitoare română abuzată sexual, maltrată și furată de bătrânul pentru care lucra. Tribunalul îl achită din lipsă de probe

Valentino Ventura, cetățean italian în vârstă de 77 de ani, rezident în localitatea Macerata, a fost absolvit de orice vină de către Tribunalul din Macerata după ce bătrânul a fost acuzat de abuzuri sexuale asupra unei femeii românce de 62 de ani care lucra ca badantă pentru el.

Mai mult, pensionarul era acuzat și de rele tratamente aplicate conaționalei noastre, care locuia cu el în aceeași casă, după ce a lăsat-o fără apă caldă și fără încălzire și i-a dat să mănânce doar roșii, mere și pâine învechită. În plus, bătrânul mai era acuzat și de furtul a 470 de euro, sumă pe care femeia română o lăsase în dormitorul ei iar bătrânul și-a însușit-o în absența femeii, care ar fi fost plecată de acasă în acel moment fiindcă nu mai suporta abuzurile bărbatului.

Toate aceste fapte au avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2011, perioadă în care ar fi avut loc și abuzurile sexuale asupra badantei românce de care Ventura era acuzat. Într-unul din aceste episoade, bărbatul de 77 de ani ar fi trântit femeia pe pat și amenințând-o că o va scoate afară din casă a început să o pipăie. Într-o altă ocazie, bătrânul ar fi atins-o pe femeie în zonele intime ale corpului, așa cum relatează ziarul Cronache Maceratesi.

Potrivit aceleiași surse, astăzi, 31 octombrie 2017, procurorul Enrico Riccioni a cerut Tribunalului din Macerata ca Valentino Ventura, apărat de avocatul Antonella Mercuriali, să fie absolvit de orice vină. Bătrânul a fost achitat astfel de acuzațiile aduse pe motiv că nu existau destule dovezi pentru a demonstra aceste fapte.