Italia: Îngrijitoare română acuzată pe nedrept de bătrâna pe care o asista. Achitată de Tribunal

O îngrijitoare română în vârstă de 53 de ani a fost achitată de Tribunalul din Macerata (Marche) după ce a fost acuzată de maltratare, delapidare și de abandonare a unei persoane cu dizabilități. Din lipsă de probe, judecătorul a hotărât ca femeii românce să i se retragă acuzațiile, informează cronachemaceratesi.it.

Dorina Mureșan, în perioada aprilie 2009 și februarie 2012 a îngrijit o bătrână în vârstă de 90 de ani la San Ginesio, provincia Macerata. Potrivit acuzațiilor, Dorina o împiedica pe pensionară să iasă afară din casă, să își vadă prietenii, rudele sau vecinii, nu îi permitea să primească apeluri telefonice, izolând-o complet de restul lumii. În schimb, ea ieșea pentru mai multe ore pe zi, lăsând bătrânica încuiată în casă, singură.

De asemenea, ar fi neglijat să facă și cumpărăturile, să gătească și să-i dea de mâncare bătrânei, ba chiar să-i administreze și medicamentele. Prin urmare, pensionara ar fi suferit un stres psihofizic care i-a înrăutățit starea de sănătate.

Mai mult, Dorina a fost acuzată că din aprilie 2009 până în februarie 2012 și-ar fi însușit ea banii pe chirie pe care îi primea bătrâna pentru o proprietate de-a sa, sumă care constituia valoarea de 215 de euro pe lună (7.900 de euro în total).

Procurorul Lorenzo Pacini a cerut o condamnare de 2 ani și 2 luni pentru îngrijitoare. Dorina Mureșan, apărată de avocatul Paolo Carnevali, a fost declarată nevinovată și achitată de Tribunalul din Macerata care a hotărât că „faptele nu există”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI