Italia: Îngrijitoare română fură haine și bijuterii de la bătrâna asistată, face fotografii și le publică pe Facebook

O femeie română în vârstă de 50 de ani, care lucra ca îngrijitoare pentru o vârstnică de 90 de ani din Busto Garolfo, o localitate din apropierea orașului Milano, a fost denunțată de fiica asistatei sale după ce a fost văzută în unele fotografii publicate pe Facebook îmbrăcată cu hainele și purtând bijuteriile bătrânei pe care o îngrijea.

Totul s-a petrecut în urmă cu câteva luni, dar Angelica Galli, fiica bătrânei, a decis abia acum să facă publică întreaga poveste, pentru a trage un semnal de alarmă și a atenționa pe cei ce intenționează să angajeze o persoană care să aibă grijă de membrii bătrâni sau bolnavi ai familiilor lor.

Îngrijitoarea română s-a dat de gol că a sustras din garderoba bătrânei haine elegante după ce s-a prezentat la o petrecere îmbrăcată cu acestea. Și poate nimeni nu și-ar fi dat seama de ceea ce a făcut dacă femeia nu ar fi publicat pe Facebook mai multe fotografii de la petrecerea respectivă. Rudele bătrânei au văzut imaginile și au recunoscut bijuteriile și îmbrăcămintea mamei lor. Nu au stat mult pe gânduri și au denunțat-o pe îngrijitoare care a primit din partea judecătoriei o somație de a returna bunurile furate, pentru a evita o condamnare penală pentru furt.

Femeia română a trimis răspunsul său prin poștă, la firma de avocatură care se ocupa de întreaga poveste, sub forma unui pachet care conținea obiectele furate de la bătrână: fuste, bluze, o eșarfă, pantofi și unele articole de bijuterie. Între timp, bătrâna în vârstă de 90 de ani, a fost transferată la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă.

Fiica sa mărturisește: „Această întâmplare m-a marcat profund. Din nefericire, suntem forțați să avem încredere în cei care ni se propun chiar dacă această încredere uneori nu este meritată. Ceea ce mă face să sufăr cel mai mult este comportamentul pe care l-a avut această femeie față de mama mea”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru că Angelica Galli spune că femeia română, în afară de furtul de îmbrăcăminte și de bijuterii, avea și un comportament nu tocmai potrivit pentru a face această muncă de asistență personală. Cu toate că s-a prezentat la domiciliul bătrânei trimisă de o binecunoscută agenție și cu recomandări foarte bune scrise pe hârtie. După o perioadă de acomodare au încep să apară primele probleme de incompatibilitate caracterială între cele două, bătrâna nu părea să trăiască cu prea multă seninătate conviețuirea cu noua asistentă. Dar familia a ales să continue colaborarea cu îngrijitoarea română, chiar dacă fiica observase o deteriorare progresivă a lucidității mamei care de multe ori era neliniștită și confuză.

Când îngrijitoarea a apărut însă îmbrăcată cu hainele bătrânei pe rețelele sociale, rudele au decis să întrerupă colaborarea, aceasta fiind „picătura care a umplut paharul”, scrie ilgiorno.it.