Italia: îngrijitoarea română își cere banii de salariu, bătrânul pe care îl asistă o strânge de gât

O tânără femeie română, în vârstă de 30 de ani, care lucra ca îngrijitoare în casa unui bătrân italian din Supino, provincia Frosinone (Lazio), a fost lovită de către acesta când și-a cerut drepturile salariale pe care angajatorul său refuza să i le dea. Îngrijitoarea a fost strânsă de gât de bătrânul pentru care lucrează de mai mult de un an de zile și a fost nevoită să se prezinte la secția de urgențe a spitalului din localitate și apoi să se adreseze unui avocat, informează Frosinone Today.

De la o înțelegere de 1000 de euro lunar, la 400

Îngrijitoarea lucra pentru bărbatul italian în vârstă de 68 de ani și locuia în casa acestuia, de aceea, de fiecare dată când femeia își cerea drepturile bănești, angajatorul său îi răspundea că ar trebui să se considere norocoasă că i-a pus la dispoziție casă și masă și nu este constrânsă să plătească chirie sau facturi. Inițial, se înțeleseseră ca femeia să primească 1000 de euro lunar, dar bărbatul îi dădea doar 3-400 de euro pe lună, spunându-i că atât avea în momentul respectiv.

De la spital direct la avocat

Câteva zile în urmă bărbatul a luat-o de gât într-o criză de furie, doar pentru că nu mai dorea să o audă cerându-i bani, care dealtfel avea tot dreptul să îi primească. Femeia română, speriată, s-a prezentat la secția de urgențe pentru a obține un certificat medical apoi a mers direct în biroul avocatului Claudia Mancini din Frosinone pentru a depune o plângere împotriva angajatorului său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocatul, pe lângă acuzațiile de ordin penal împotriva bărbatului italian privind maltratarea femeii românce, pregătește deja toate documentele care trebuie prezentate în fața judecătorului, pentru a se asigura că îngrijitoarea română își va primi toate drepturile bănești care i se cuvin în urma muncii prestate și a înțelegerii contractuale.