Italia: Îngrijitoarea îl minte că are cancer, bătrânul o ajută cu 459.000 de euro pentru tratamente

O îngrijitoare de naționalitate italiană l-a înșelat pe bătrânul asistat mințindu-l că are o tumoare și primind de la acesta suma de 459,000 de euro pentru tratamente și cure medicale, scrie Corriere del Veneto.

Gabriella Di Giulio, în vârstă de 57 de ani din Belluno (Veneto), este judecată pentru fraudă împotriva unui bătrân de 83 de ani care a decedat între timp. Bărbatul, un fost director al unei importante societăți din Torino, s-a mutat în Belluno în anul 1992 după moartea soției sale și a unuia dintre cei doi copii ai săi. Cum nu reușea să se descurce de unul singur în gospodărie, angajase o femeie care îl ajuta să mențină ordinea și curățenia în casă și care i-a devenit între timp și badantă. Femeia i-a spus aproape imediat despre boala ei, întâi despre cancerul pancreatic, apoi că i-a fost afectat și creierul și în cele din urmă, stomacul. Pentru a ajuta-o să suporte cheltuielile medicale, a analizelor și curelor pe care femeia zicea că le urmează, bătrânul i-a dat suma de 359.000 de euro în transferuri bancare, plus 100.000 euro în numerar, pentru un total de 459.000 de euro. Păcat însă că totul a fost inventat, femeia nu a fost bolnavă vreodată.

Având la un moment dat unele bănuieli, bătrânul asistat i-a mărturisit totul fiicei sale care rămăsese să locuiască la Torino. După o verificare rapidă a contului bancar, aceasta și-a dat seama că din economiile tatălui său nu mai rămăsese nimic. S-a adresat imediat poliției din Belluno și s-a constituit parte civilă în procesul pentru fraudă intentat îngrijitoarei italiene. În seiful casei bătrânului, care între timp a decedat, fiica acestuia a găsit un document în care Gabriella Di Giulio se angaja să restitue banii proprietarului. O simplă foaie semnată între cei doi, care nu valorează nimic din punct de vedere legal.