Italia: Îngrijitor român riscă ani grei de închisoare după ce a furat peste 12.000 de euro de la bătrânii pe care-i asista

Un bărbat român care a lucrat ca asistent familial pentru doi pensionari italieni din localitatea Maniago, provincia Pordenone, riscă să facă ani grei de închisoare după ce a furat peste 12.000 de euro din conturile bancare ale acestora.

Conform celor relatate de ziarul Il Gazzettino, numele bărbatului român este Andrei Feraru și are 52 de ani. Potrivit sursei citate, îngrijitorul român a fost angajat de fiicele bătrânilor în anul 2018 prin intermediul unei agenții specializate din Pordenone, dar după numai o lună de muncă acesta și-a dat demisia pe motiv că nu se înțelegea cu pensionarii. La câteva luni după aceea însă, fiicele acestora l-au contactat din nou pe Feraru, rugându-l să se întoarcă la acel loc de muncă fiindcă se aflau într-o situație dificilă și aveau nevoie urgentă de un asistent familial care să petreacă doar câteva zile pe săptămână cu părinții lor.

Se pare că tocmai în acea perioadă bărbatul român a reușit să intre în posesia cardului bătrânilor pe care îl țineau în portofel împreună cu un bilețel pe care era scris codul PIN. Astfel, în cele opt luni cât a lucrat acolo, Feraru a reușit să sustragă din contul pensionarilor italieni suma totală de 12.260 de euro.

Când una dintre fiicele bătrânilor a încercat apoi să facă o plată pentru părinții ei, a descoperit cu uimire că limita lunară pe care bătrânii o fixaseră pentru retrageri din cont fusese atinsă, așadar a cerut un extras de cont de la bancă. Inițial femeia credea că sumele au fost retrase de sora ei, însă orele la care au fost scoși banii de pe cardul bătrânilor coincideau cu orele în care ambele femei se aflau la locul de muncă.

Cele două surori au apelat așadar la carabinieri pentru a desluși misterul, iar aceștia au reușit să obțină de la bancă o înregistrare video din data de 15 septembrie 2018 care-l arăta pe Andrei Feraru în timp ce scotea bani de pe card. Mai mult, anchetatorii au descoperit că bărbatul român fusese denunțat în trecut pentru o situație asemănătoare în localitatea Casarsa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, Feraru a fost denunțat din nou și trimis în judecată, iar în cursul zilei de vineri, 20 iunie, a început procesul. Bărbatul român este apărat de avocatul Ivan Cesarotto, în timp ce familia păgubită este reprezentată în fața judecătorului Alberto Rossi de avocatul Cinzia de Roia.