Italia interzice bagajul de mână în avion pe motive de siguranță împotriva coronavirusului

Guvernul italian interzice începând de astăzi, 26 iunie, îmbarcarea în avioanele comerciale cu bagajul de mână, permițând pasagerilor să ia cu ei la bord doar bagaje de mici dimensiuni. Bagajele de mână obișnuite, în schimb, vor putea fi încărcate la cală.

„Agenția Națională pentru Aviația Civilă (ENAC) a transmis ieri, 25 iunie, o înștiințare către companiile aeriene care operează în Italia pentru a clarifica, în urma indicațiilor primite de la Ministerul Sănătății și Comitetul Tehnico-Științific pentru gestionarea situației de urgență COVID-19, câteva pasaje conținute în nota sa din 12 iunie referitoare la «Noile dispoziții pentru combaterea epidemiei COVID 19, Decretul Premierului din 11 iunie 2020»”, se arată pe site-ul oficial ENAC.

Mai exact, precizează instituția italiană, se va interzice folosirea spațiului pentru bagaje de deasupra scaunelor pentru a limita astfel răspândirea virusului între pasageri. Prin urmare, călătorii vor putea urca la bord având doar un bagaj de mici dimensiuni, precum poșete sau rucsacuri.

„În cazul zborurilor către și dinspre Italia și în interiorul țării noastre, utilizarea spațiului pentru bagaje de deasupra scaunelor nu este permisă sub nicio formă din motive de sănătate. Prin urmare, în ceea ce privește bagajele de mână, este specificat faptul că este permis să se poarte la bord doar bagaje de dimensiuni care pot fi poziționate sub scaunul din fața scaunului atribuit călătorului, în conformitate cu limitele stabilite de fiecare companie aeriană în parte”, se mai arată în comunicatul ENAC.

Potrivit sursei citate, acestea sunt norme sanitare și nu aeronautice, care au scopul de a evita adunări, mișcări la bord și contacte apropiate între pasageri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Precizăm că pasagerilor nu le pot fi solicitate costuri suplimentare pentru îmbarcarea bagajelor la cală (cele care, în mod normal, puteau fi luate la bord – n.r.)”, menționează ENAC la sfârșitul comunicatului.