Italia: Își lovea mama de 70 de ani cu pumnii în cap, femeie română arestată pentru violență în familie

O femeie română de 50 de ani rezidentă în localitatea italiană Forenza din provincia Potenza (Basilicata), a fost arestată de carabinieri duminică, 8 decembrie 2019, după ce a fost surprinsă în flagrant că își bătea mama, o femeie tot de origine română în vârstă de 70 de ani.

Carabinierii, relatează presa locală, au fost alertați de un vecin al celor două românce printr-un apel la 112 în jurul orei 23:00, iar când au ajuns la locuința lor au surprins-o pe femeia de 50 de ani în timp ce își lovea mama cu pumnii în cap. Militarii au blocat-o pe agresoare și au chemat imediat o ambulanță pentru mama acesteia, care a fost transportată la spitalul San Carlo din Potenza unde medicii i-au prescris 7 zile de îngrijiri medicale în urma traumelor craniene suferite de la loviturile fiicei sale.

Ulterioare investigații ale carabinierilor au scos la iveală că femeia de 70 de ani a suferit mai multe violențe de acest gen în ultimele două luni din partea fiicei sale, iar motivul pare a fi de natură economică. Fiica victimei a fost pusă sub arest preventiv și închisă în penitenciarul din Potenza, urmând să fie trimisă în judecată cu acuzația de „rele tratamente aplicate unui familiar”, așa cum prevede articolul 572 din Codul Penal italian care spune:

„Oricine, cu excepția cazurilor indicate în articolul precedent, maltratează o persoană din familie sau un minor de 14 ani sau mai puțin sau o persoană supusă autorității sale sau care îi este încredințată din motive de educație, îngrijire, supraveghere sau custodie sau exercitarea unei profesii sau a unei arte se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.

În caz de vătămare corporală agravată, se aplică închisoarea de la patru la opt ani; dacă sunt leziuni foarte grave, închisoarea de la șapte la cincisprezece ani; dacă se provoacă decesul, închisoare de la doisprezece la douăzeci de ani.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20