Italia: Liga strânge semnături pentru a închide taberele de romi. „Trebuie să ne protejăm cetățenii”

În timp ce președintele Guvernului italian, Giuseppe Conte, se află la Paris, pentru o întâlnire cu președintele Emmanuel Macron, înaintea Consiliului European care va avea loc la sfârșitul acestei luni la Bruxelles, astăzi va avea loc o acțiune a Ligii la Florența, de la ora 10.00 la ora 13:00, în Piazza Dalmazia. Reprezentanții mișcării politice aflate la putere în Italia vor cere cetățenilor să semneze pentru închiderea taberelor de romi din oraș, informează Nove Firenze.

„În urma evenimentului tragic care a avut loc duminica trecută la Florența” – spune Jacopo Alberti, consilier regional al Ligii – „am decis, împreună cu secretarul local al partidului nostru și cu sprijinul indispensabil al activiștilor și susținătorilor, să promovăm o petiție pentru a cere închiderea imediată a taberelor de romi. Nu mai putem accepta” – menționează Alberti – „să existe aceste tabere în care locuiesc persoane deseori implicate în activități infracționale. Cetățenii onești ai orașului Florența care respectă legea și regulile statului, trebuie să fie protejați în fața acestor indivizi care trăiesc din activități dubioase.”

După intervențiile din ultimele săptămâni, ieri după-amiază, agenții de poliție ai orașului Florența au oprit o femeie de naționalitate română, în vârstă de 24 de ani în Piazza Duomo. Femeia, costumată în alb și cu o mască pe față, simulând scene de pantomimă, se apropia cu insistență de turiști și le cerea bani într-un mod agresiv și hărțuitor. A fost identificată și denunțată pentru hărțuire și tulburarea ordinii publice, pentru care riscă închisoare de până la 6 luni sau amendă până la 516 de euro și pentru declarații false pentru care riscă până la 2 ani de arest și amendă de până la 2.000 de euro.

Duminică, 10 iunie, un tânăr italian în vârstă de 29 de ani, Duccio Dini, a murit în urma rănilor suferite după un accident în care au fost implicați 4 bărbați romi de origine macedonă, toți rezidenți în tabăra Poderaccio din Florența. Duccio mergea la serviciu și aștepta pe scuterul său să se schimbe culoarea la semafor, între Via Canova și Via Simone Martini, când a fost lovit în plin de o mașină care gonea cu viteză și care era implicată într-o urmărire cu o altă mașină, ambele conduse de cetățeni de etnie romă.

Părinții au hotărât ca organele fiului lor să fie donate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI