Italia: Locuința unui român, numită „casa groazei” de italieni. Ce se întâmpla în interiorul acesteia

Jurnaliștii italieni de la ilSicilia.it o numesc „casa groazei, a ororilor”. Este vorba despre locuința în care un bărbat român în vârstă de 26 de ani, din Sant Alfio, provincia Catania (Sicilia), își maltrata, abuza, umilea, își lovea soția în fața celor doi copii de 2 și respectiv 4 ani. Mai mult, tatăl român îi punea cuțitul în mână băiatului mai mare și îl îndemna: „Hai, acum trebuie să o înjunghii pe mama!” Bărbatul român a fost arestat și dus la închisoare.

În urma cercetărilor, carabinierii au ajuns la cunoștința faptului că timp de mai mulți ani, bărbatul și-ar fi torturat soția, de multe ori în fața celor doi copii ai lor. Din reconstituiri se pare că, în unele cazuri, femeia a suferit fracturi și leziunile majore, răni care au fost mereu însoțite de o „tortură” psihologică.

S-ar fi înregistrat și un episod în care bărbatul i-ar fi rupt coastele femeii, episod dovedit de un certificat medical emis de autoritățile sanitare care îi atribuiau victimei 30 de zile de concediu medical.

Mai mult, cruzimile consumate în locuința celor doi includ și violențe sexuale. Femeia, sub amenințări și bătăi, ar fi fost obligată să se supună dorințelor sexuale ale soțului ei care obliga, de asemenea, copiii să asiste la gesturile sale violente. În una din ultimele scene de acest gen, bărbatul român i-ar fi pus un cuțit în mână băiatului în vârstă de 4 ani și l-ar fi îndemnat să o înjunghie pe mama sa. Probabil acest gest a speriat-o pe femeie mai mult decât altceva și s-a hotărât că era timpul să-și denunțe agresorul.

Bărbatul, la intervenția carabinierilor, a serviciilor sociale și a magistraturii, a fost arestat și este acuzat de violență sexuală, vătămare corporală gravă și rele tratamente în familie. A fost dus la închisoarea „Piazza Lanza” din Catania în așteptarea procesului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

Distribuie acest articol