Italia a luat o decizie istorică. Copiii vor primi la naștere numele ambilor părinți

Curtea Constituțională din Italia a luat o decizie istorică. Copiii vor primi la naștere numele ambilor părinți, informează ANSA.

Autoritățile din Italia susțin că practica actuală, prin care copilul născut preia numele de familie al tatălui, este „discriminatorie și dăunătoare pentru identitatea” copilului, adăugând că ambii părinți ar trebui să aibă posibilitatea de a alege numele de familie.

Copiii ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinți, în ordinea în care aceștia decid, cu excepția cazului în care aceștia sunt de acord ca cei mici să ia doar un nume.

„Datorită Curții Constituționale Italia face încă un pas în ceea ce privește egalitatea de gen în cadrul familiei”, a afirmat ministrul Justiției, Marta Cartabia, comentând sentința Curții Constituționale.

Pentru a pune în aplicare decizia Curții Constituționale este nevoie de o nouă lege ce trebuie aprobată de Parlament

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ministrul Familiei, Elena Bonetti, a scris pe Facebook că guvernul va sprijini pe deplin parlamentul în acest proces:

„Trebuie să dăm substanță deciziei și este o prioritate și o sarcină urgentă a politicii să facă acest lucru”, a scris ministrul Familiei, adăugând că părinții ar trebui să își asume o responsabilitate egală pentru creșterea copilului.

@rotalianul