Italia: Mamă ucraineană moartă în fața copiilor. Abia coborâse din autocar

O mamă ucraineană, în vârstă de 45 de ani, a decedat vineri, 18 martie, la Roma, imediat după ce a coborât din autocarul cu care a fugit din calea războiului, împreună cu fii săi de 10 și 12 ani. Când au văzut că mama lor se prăbușește la pământ, copiii au început să țipe din răsputeri, relatează Roma Today.

Autocarul cu care Natalia Kretova a călătorit 30 de ore, pentru a ajunge la Roma la ora 7:30 din această dimineață și a avut drept destinație Piazzale XII Ottobre (Ostiense). Mama și copiii s-au urcat în autocar la Ternopil, un oraș din vestul Ucrainei. Veniseră până acolo din Cortkiv, unde a rămas tatăl copiilor.

Abia coborâtă din autocar, femeia s-a prăbușit la pământ fără să mai dea semne de viață. În apropiere se află gara Ostiense cu un punct de prim-ajutor, astfel încât personalul sanitar a ajuns imediat la fața locului și i-a aplicat manevrele de resuscitare, dar pentru biata mamă nu a mai fost nimic de făcut. Un infarct i-a curmat viața într-un moment când fiii săi au foarte mare nevoie de ea. Țipetele și plânsul lor de durere i-a înmărmurit pe cei din jur.

„După 20 de minute a sosit o ambulanță, dar Natalia nu și-a mai revenit deloc”, a spus Alexander, un martor, originar din Ucraina. De la un prim control, în bagajul femeii au fost găsite câteva medicamente pe care le folosea pentru a trata hipertensiunea de care suferea.

Copiii vor fi găzduiți la un centru religios din Albano Laziale, unde ar fi trebuit să ajungă împreună cu mama lor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului numeroase patrule ale Poliției de stat, cu agenții secției de poliție Colombo, care au ascultat mărturisirile pasagerilor din autocar. În special, cuvintele unei călugărițe care a relatat că Natalia Kretova a ajuns în Italia fără a avea rude sau cunoștințe care să o poată găzdui. De aici și propunerea călugăriței care i-a oferit cazare în structura în care locuiește la Castel Gandolfo, unde Natalia, din păcate, nu a ajuns niciodată.

Distribuie acest articol