Italia: Mărturia unuia dintre cei doi români arestați pentru uciderea moldovencei de 25 de ani

Costel Bălan, unul dintre cei doi români arestați în cadrul investigației privind decesul tinerei moldovence de 25 de ani, Vera Schiopu, în localitatea Paternò din provincia siciliană Catania, a făcut mai multe declarații în fața judecătorului despre evenimentele ce au precedat descoperirea trupului neînsuflețit al fetei.

1692537264-valeria-schiopu
Vera Șchiopu, 25 de ani.

El a povestit că a văzut-o pe Vera înainte de tragica descoperire certându-se cu iubitul ei, Gheorghe Ciprian Apetrei, în timp ce ambii se aflau sub influența alcoolului.

În urma altercației, tânăra ar fi căzut la pământ și s-ar fi lovit la cap, fapt care i-a provocat sângerarea.

Bălan, în vârstă de 31 de ani, a menționat însă că, în ciuda acestei situații, femeia și-ar fi revenit, iar el a părăsit apoi locul incidentului.

În sala de judecată, în timp ce Bălan oferea detalii ample, iubitul victimei, Apetrei, în vârstă de 33 de ani, a ales să nu răspundă la întrebări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bălan a prezentat, de asemenea, și o listă de martori și a indicat existența unor camere de supraveghere care ar putea confirma veridicitatea declarațiilor sale.

Revenind la locul incidentului, după aproximativ patru ore, românul de 31 de ani l-ar fi găsit pe Apetrei în stare de ebrietate. Acesta susținea că nu știe unde se află iubita sa.

La scurt timp după aceea, Bălan a auzit un strigăt de la Apetrei, care spunea că și-a găsit iubita spânzurată.

Cu toate acestea, situația a părut suspectă de la bun început. Medicii interveniți la fața locului au observat că modul în care s-ar fi desfășurat presupusa sinucidere nu concorda cu circumstanțele: fata era în genunchi, iar coarda care era legată la gâtul ei nu părea să fi putut susține greutatea corpului acesteia.

Pe fondul acestei tragedii, Bălan a menționat și despre sosirea tinerei moldovence în Italia, în cursul acestui an.

Ea și Apetrei s-au cunoscut pe TikTok, iar Vera a ales să trăiască împreună cu el într-o baracă de lângă casa lui Costel Bălan.

7584803_20121920_349125395_3553375868323184_85761004541287622_n
Vera Șchiopu și Gheorghe Ciprian Apetrei. Sursă foto: Facebook.

Cei doi aveau conflicte frecvente, s-a mai aflat în sala de judecată. De asemenea, s-a mai aflat și că Apetrei lucra ca muncitor agricol, în timp ce ea lucra ca babysitter în Paternò.

Avocatul Alessandro Lapertosa, care îi reprezintă pe ambii suspecți, analizează posibilitatea de a renunța la apărarea lui Apetrei, având în vedere mărturia lui Bălan și neconcordantele din cadrul investigației.

Decizia finală în această cauză este așteptată de la judecător, care va hotărî dacă Bălan este suspect și el, împreună cu Apetrei, sau va fi eliberat.