Italia: menajeră româncă arestată, a furat peste 25.000 de euro din seiful angajatorului

O femeie română în vârstă de 32 de ani a fost arestată în după-amiaza zilei de joi, 5 septembrie 2019, după ce a fost prinsă în flagrant de carabinieri furând bani din seiful unei case din localitatea Rivoli, provincia Torino, unde lucra ca menajeră.

Conform celor relatate de Torino Today, totul a început când proprietarul casei, unde pensionar italian, a observat în repetate rânduri lipsa unor sume de bani din seiful pe care-l avea în locuința sa și decis să raporteze furtul la carabinieri. Din moment ce seiful nu avea semne de efracție asupra sa, anchetatorii și-au îndreptat suspiciunile imediat spre menajera româncă angajată să se ocupe de curățenia casei.

Militarii au organizat așadar un fragrant asupra femeii, urmărind-o în după-amiaza zilei de joi de când a ieșit de la muncă și până în momentul în care au avut confirmarea de la angajator că din seif lipsea din nou o sumă de bani, mai exact, 350 de euro. În acel moment, carabinierii au oprit menajera și au efectuat o percheziție asupra sa, descoperind că aceasta avea exact suma de 350 de euro ascunsă în chiloți. Nu s-a specificat însă cum a reușit femeia să deschidă seiful angajatorului sau de unde avea codul pentru a-l descuia.

Banii au fost apoi returnați proprietarului dar ulterioare verificări au scos la iveală că această sumă era doar o mică parte din suma totală furată de femeia română din seiful angajatorului său, aceasta fiind acuzată că a furat peste 25.000 de euro în ultimele săptămâni. Menajera a fost pusă sub arest la domiciliu cu acuzația de furt calificat.

- Continuarea articolului după publicitate -

Reamintim pe această cale că, în Italia, conform articolului 624 din Codul Penal, acest tip de furt se pedepsește cu închisoare între 6 luni și 3 ani și cu amenzi între 154 de euro și 516 euro.

De asemenea, furtul prin efracție, intrând în mod abuziv într-o locuință sau clădire privată pentru a sustrage obiecte de valoare, dar și furtul de obiecte direct din mâna sau posesia fizică a proprietarului (e.g. furtul din buzunare, furtul de poșete, etc.), se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 6 ani și cu amenzi între 309 euro și 1.032 de euro.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos