Italia: menajeră româncă arestată, a furat peste 25.000 de euro din seiful angajatorului

O femeie română în vârstă de 32 de ani a fost arestată în după-amiaza zilei de joi, 5 septembrie 2019, după ce a fost prinsă în flagrant de carabinieri furând bani din seiful unei case din localitatea Rivoli, provincia Torino, unde lucra ca menajeră.

Conform celor relatate de Torino Today, totul a început când proprietarul casei, unde pensionar italian, a observat în repetate rânduri lipsa unor sume de bani din seiful pe care-l avea în locuința sa și decis să raporteze furtul la carabinieri. Din moment ce seiful nu avea semne de efracție asupra sa, anchetatorii și-au îndreptat suspiciunile imediat spre menajera româncă angajată să se ocupe de curățenia casei.

Militarii au organizat așadar un fragrant asupra femeii, urmărind-o în după-amiaza zilei de joi de când a ieșit de la muncă și până în momentul în care au avut confirmarea de la angajator că din seif lipsea din nou o sumă de bani, mai exact, 350 de euro. În acel moment, carabinierii au oprit menajera și au efectuat o percheziție asupra sa, descoperind că aceasta avea exact suma de 350 de euro ascunsă în chiloți. Nu s-a specificat însă cum a reușit femeia să deschidă seiful angajatorului sau de unde avea codul pentru a-l descuia.

Banii au fost apoi returnați proprietarului dar ulterioare verificări au scos la iveală că această sumă era doar o mică parte din suma totală furată de femeia română din seiful angajatorului său, aceasta fiind acuzată că a furat peste 25.000 de euro în ultimele săptămâni. Menajera a fost pusă sub arest la domiciliu cu acuzația de furt calificat.

Reamintim pe această cale că, în Italia, conform articolului 624 din Codul Penal, acest tip de furt se pedepsește cu închisoare între 6 luni și 3 ani și cu amenzi între 154 de euro și 516 euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, furtul prin efracție, intrând în mod abuziv într-o locuință sau clădire privată pentru a sustrage obiecte de valoare, dar și furtul de obiecte direct din mâna sau posesia fizică a proprietarului (e.g. furtul din buzunare, furtul de poșete, etc.), se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 6 ani și cu amenzi între 309 euro și 1.032 de euro.