Italia: Menajera româncă a unui avocat italian arestată, acuzată că a dat jefuitorilor codurile de acces ale casei

Simona Maria Simon, în vârstă de 36 de ani și care era angajată ca menajeră la vila unui avocat italian din Cerignola, provincia Foggia, a fost arestată duminică, 13 octombrie 2019, cu acuzația de complicitate la jaf armat și sechestru de persoană.

Potrivit Foggia Today, jaful a avut loc în seara zilei de 24 mai 2019, când doi indivizi, mascați și înarmați cu pistoale au pătruns în vila avocatului pentru care Simion lucra. Sub amenințarea armelor, infractorii l-au legat pe proprietar de pat folosind câteva cravate și i-au furat suma de 20.000 de euro pe care acesta o ținea ascunsă într-o cutie de pantofi, precum și alte obiecte prețioase. Cei doi jefuitori au fugit apoi de la locul faptei împreună cu un al treilea complice.

După ce jefuitorii au plecat, avocatul a reușit să se dezlege și a alertat imediat polițiștii care au dat startul unei anchete pentru a identifica făptașii. În primul rând, polițiștii au analizat sistemul de supraveghere video al vilei, dar acesta se pare că fusese oprit cu câteva ore înainte ca jaful să aibă loc. În plus, sistemul de alarmă al vilei, care se pare că funcționa perfect la acea dată, fusese fost oprit de jefuitori prin introducerea codurilor de acces pe care le cunoșteau doar proprietarul și menajera sa.

Investigațiile au pornit așadar cu suspiciuni asupra Simonei Maria Simion, care pe parcursul anchetei se pare că le-a dat din greșeală polițiștilor unele detalii legate de modul în care s-a desfășurat jaful, detalii pe care numai un complice la această infracțiune ar fi putut să le cunoască. Simion se pare că știa și de cei 20.000 de euro pe care angajatorul său îi avea ascunși în casă, mai precizează investigatorii.

Judecătorul a dat ordin așadar ca menajera româncă să fie pusă sub arest la domiciliu, în timp ce ancheta continuă pentru a se descoperi și ceilalți complici ai săi alături de care se presupune că a organizat jaful de peste 20.000 de euro.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI