Italia: microbuz românesc sechestrat, transporta persoane și pachete fără autorizație. Pasagerii constrânși să caute alte mijloace pentru a merge în țară

Un microbuz românesc cu 9 persoane la bord și o remorcă plină cu bagaje și pachete, care se deplasa din capitala Italiei spre România, a fost confiscat săptămâna trecută la Mestre, în Veneția, după ce șoferul nu a putut justifica prezența pasagerilor și a bagajelor și nu avea autorizație pentru transport de persoane și mărfuri, relatează presa locală.

Microbuzul marca Mercedes, înmatriculat în România, a fost oprit zilele trecute de polițiștii italieni pe Tangențiala din Mestre, în dreptul ieșirii spre via Miranese iar agenți au constatat că acesta venea din capitala Italiei și se îndrepta spre România. În interiorul microbuzului se aflau 9 persoane, în timp ce în remorcă s-a găsit o încărcătură de bagaje și pachete. Șoferul microbuzului, un bărbat român în vârstă de 43 de ani cu rezidența la Roma, a încercat să se justifice în fața agenților, spunând că persoanele sunt rude cu el și nu pasageri care au plătit pentru transport.

Justificările sale au fost inutile, însă, fiindcă nu a putut demonstra un grad de rudenie cu niciunul dintre pasageri iar polițiștii au fost nevoiți să-i aplice acestuia o amendă de 4.130 de euro, în timp ce microbuzul a fost pus sub sechestru administrativ pe o perioadă de trei luni. Toți pasagerii din microbuz au rămas pe jos, cu bagaje cu tot, constrânși să caute un alt mijloc de transport pentru a ajunge în România, mai precizează sursa citată.

În urmă cu câteva săptămâni, mai exact în data de 13 iulie 2018, un alt microbuz a fost confiscat de polițiștii venețieni, de această dată fiind vorba de un autovehicul înregistrat în Republica Moldova al cărui șofer, un cetățean moldovean de 30 de ani, a primit aceeași amendă de 4.130 de euro și mașina i-a fost pusă sub sechestru, tot pe o perioadă de trei luni.