Italia: miercuri, 24 iulie 2019, grevă națională la mijloacele de transport în comun

Anunțată din data de 3 iulie 2019, greva națională din sectorul mijloacelor de transport în comun din Italia din data de 24 iulie (miercuri) va dura 4 ore și se va face resimțită în special în marile orașe din Peninsulă precum Milano, Roma, Napoli, Florența, Bologna, Torino, Foggia, Catania și multe altele, anunță Today.it.

Totodată, se anunță și o grevă a trenurilor (excluse fiind doar cele de tip „Freccia”) pentru aceeași dată la nivel național care va dura 8 ore și este prevăzută între orele 9:00 dimineața și 5:00 după-masa. Și călătoriile cu bac-ul vor fi suspendate pentru 24 de ore din cauza grevei, iar transportatorii de mărfuri vor fi și ei în grevă timp de 4 ore, în timp ce taximetriștii vor face grevă timp de 24 de ore, se mai precizează.

De asemenea, Trenitalia a publicat aici lista trenurilor naționale care sunt anulate pentru acea dată, precum și alte informații referitoare la greva la nivel național din 24 iulie.

O altă grevă ar putea avea loc în data de 26 iulie 2019, de această dată în rândul personalului care lucrează în sectorul aerian, fiind posibile anulări de zboruri în toate aeroporturile din Italia pentru acea dată. În concluzie, dacă intenționați să călătoriți cu avionul în acea zi și nu este o urgență, vă convine să luați biletul cu o zi înainte sau mai târziu.