Italia: mii de copii nevaccinați nu vor mai fi primiți la grădiniță, părinții celor de la școala elementară și liceu vor fi amendați

Începând de astăzi, 12 martie 2019, copiii care nu sunt vaccinați, nu vor mai fi primiți la grădiniță, în timp ce copiilor care merg la școală nu le va putea fi refuzat accesul, dar părinții vor fi sancționați cu amenzi de până la 500 de euro, anunță Corriere della Sera.

Se numește „Legea Lorenzin” și a fost publicată în Monitorul Oficial italian în data de 11 ianuarie 2018, cea care îi obliga pe părinți să depună certificatele care demonstrează că au făcut copiilor cele 10 vaccinuri obligatorii prin lege. Legea prevede ca, în grădinițe și în școlile materne, copiii care nu au făcut cele 10 vaccinuri obligatorii să nu mai fie primiți sub nicio formă. Copiii care merg la școala elementară și liceu, în schimb, nu vor fi opriți la intrare, dar părinții lor vor primi o amendă care poate ajunge până la 500 de euro.

Trei sute de copii au fost suspendați la Bologna, 28 în Rimini, trei copii în Pagani (Salerno), unul în Prato, 37 în Veneto, trei în provincia Udine, trei în Procida, Napoli), 350 de copii în Cesena, 600 în Modena și 1200 în Liguria. Acestea sunt primele date prezentate ieri de aceeași sursă.

Excepția de la această lege, pentru moment, o va face doar regiunea Trentino-Alto Adige unde, printr-un regulament aplicat la nivel regional, aceste norme vor fi puse în aplicare începând cu luna septembrie a acestui an, mai menționează sursa citată

@rotalianul