Italia: Minor român în vârstă de 15 ani, drogat și violat de un venezuelean

Un caz trist, de violență și abuzuri, de maltratare fizică și psihică asupra unui minor în vârstă de 15 ani, de origine română, s-a înregistrat la Barletta, în Puglia. Băiatul român a fost obligat să asume substanțe stupefiante după care a fost violat de agresorul său, un bărbat în vârstă de 53 de ani de naționalitate venezueleană, relatează ANSA.

Bărbatul din Venezuela, fără reședință pe teritoriul Italiei, este acuzat de violență sexuală și trafic de droguri, inclusiv de incitarea la consum de substante stupefiante a cărui victimă a fost băiatul de naționalitate română, rezident împreună cu părinții săi la Barletta. Și chiar părinții minorului au fost cei care au anunțat carabinierii că ceva grav s-a petrecut cu fiul lor. Violatorul l-a ademenit pe băiat de pe stradă și l-a dus în locuința sa apoi l-a drogat și l-a abuzat sexual. Adolescentul, abia întors acasă, a povestit totul părinților săi.

În urma percheziției efectuate de autorități la domiciliu bărbatului venezuelean, au fost găsite cocaină, hașiș, jocuri erotice și două telefoane mobile care conțineau videoclipuri și fotografii cu pornografie infantilă. Se presupune că violatorul l-a obligat pe băiatul român să consume droguri pentru a-i inhiba capacitatea de a reacționa, după care l-a abuzat sexual.

Bărbatul a fost arestat și transportat la închisoarea din Trani. Cercetările continuă pentru a se stabili dacă nu au căzut în capcana violatorului și alți minori de-a lungul timpului.