Italia: minoră de 13 ani obligată de mama româncă și un italian să-și vândă corpul, 6 persoane arestate

O anchetă complexă condusă de Procuratura din Palermo a dus la arestarea a 6 persoane în cursul zilei de ieri, 11 martie 2019, cărora li se aduc acuzații foarte grave: inducerea unei minore la prostituție, exploatarea și favorizarea prostituției cu minori, precum și abuzuri și acte sexuale cu o minoră, agravate de faptul că victima avea sub 14 ani, relatează ziarul local Grandangolo Agrigento.

Carabinierii din localitatea Sciacca, provincia Agrigento, au executat cele 6 mandate de arestare în dimineața zilei de luni, în urma unei anchete care a început în luna decembrie 2017 și care a scos la iveală o cruntă realitate. Investigațiile au fost pornite după ce o patrulă a carabinierilor, în cadrul unui control de rutină pe Strada Statală 624, în dreptul localității Sambuca di Sicilia din provincia Agrigento, a oprit o mașină la bordul căreia se afla un bărbat italian de 60 de ani, originar din localitatea Gibellina și o fată de 13 ani.

Suspicioși în privința celor declarate de bărbatul italian cu privire la prezența minorei în mașina sa, cu care nu avea niciun grad de rudenie, carabinierii au decis să aprofundeze investigațiile și i-au condus astfel pe cei doi la unitatea de carabinieri din localitatea Menfi, unde minora era rezidentă. După ce l-au interogat pe bărbatul de 60 de ani, carabinierii au înțeles atunci că acesta ar fi dus-o pe minoră la o stână din apropierea localității Gibellina unde doi bărbați, neidentificați încă la acea dată, au abuzat sexual de fată, iar totul se pare că ar fi avut loc cu acordul și buna știință a mamei fetiței de 13 ani, o femeie română.

Pentru a scoate la iveală însă crunta realitate în care minora româncă trăia în acea perioadă, anchetatorii au fost nevoiți să investigheze cazul până în prezent, prin interceptări telefonice și prin urmărirea persoanelor suspectate, putând astfel să adune destule probe care au permis arestarea a celor 6 persoane implicate: mama fetiței, o femeie de naționalitate română, Pietro Civello, bărbatul de 60 de ani găsit cu minora în mașină în decembrie 2017, precum și Viorel Frișan – 37 de ani și rezident în Gibellina, Calogero Friscia – 25 de ani și rezident în Menfi, Vito Sanzone – 43 de ani și rezident în Menfi, Vito Campo – 69 de ani, rezident tot în Menfi.

Investigatorii au descoperit în cursul anchetei că minora era obligată de mama sa și de Pietro Civello, prin amenințări constante cu moartea, să întrețină raporturi sexuale cu celelalte persoane arestate în schimbul unor sume între 30 de euro și 200 de euro, aceste abuzuri având loc fie în casele celor arestați, cât și în stâna care aparține lui Civello.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mărturia depusă de minoră, care a avut loc în prezența unor psihologi specializați în astfel de cazuri, a fost foarte importantă și esențială pentru a duce la bun sfârșit ancheta, mai precizează sursa citată. Fetița a descris cu o foarte bună precizie locurile unde au avut loc aceste abuzuri, iar anchetatorii au avut posibilitatea astfel să adune probe biologice, atât de la victimă cât și de la persoanele acuzate, probe care ulterior au confirmat toate aceste acuzații.

@rotalianul