Italia: Moartea misterioasă a unui muncitor care se presupune că era român și lucra la negru

Trupul neînsuflețit al unui bărbat, cu hainele stropite de vopsea, a fost găsit joi 12 decembrie pe trotuar în fața unui bloc din cartierul Forcella al orașului Napoli, informează Il Mattino. Autoritățile presupun că bărbatul decedat ar fi de naționalitate română, dar acest aspect va putea fi confirmat numai odată cu stabilirea exactă a identității sale.

Moartea bărbatului găsit fără suflare în fața intrării unei clădiri din centrul cartierului Forcella, pe via Annunziata, este un adevărat mister. Întrebările pe care și le pun anchetatorii nu privesc doar cauzele decesului, ci și posibilitatea ca cineva să fi mutat cadavrul sau să fi distrus probe de la locul unde s-ar fi întâmplat presupusul accident.

Trupul bărbatului se afla pe trotuar, în fața numărul civic 51, iar pe hainele și pantofii săi erau mici pete de vopsea. Personalul sanitar de la 118 a primit un apel cu solicitarea unei ambulanțe pentru prezența „unui bărbat pe trotuar” la ora 16.52 și a trimis imediat o echipă medicală la fața locului. Nu s-a putut face altceva decât să se constate că bărbatul era decedat. Acesta, cu vârsta de aproximativ 40 de ani, era îmbrăcat cu blugi, hanorac, adidași și avea fracturi la mâini și la picioare. Prezenta semnele unei hemoragii pe gură și urechi, ceea ce a dus imediat la concluzia că s-a lovit la cap.

Afară, în jurul trupului din fața ușii de fier care era închisă, nu erau pete de sânge și nici fragmente din hainele celui decedat după cum au constatat polițiștii criminaliști care, timp de peste două ore, au analizat exteriorul și interiorul clădirii adunând probe în vederea soluționării cazului. În urma inspecției efectuate au fost găsite însă urme de sânge în interiorul clădirii, la capătul scărilor de la parter. Un alt detaliu extrem de important este că în interiorul blocului, la ultimul etaj, se efectuau lucrări de vopsitorie, precum și lucrări de renovare într-un apartament. Un alt aspect care a atras atenția agenților criminaliști a fost mirosul puternic de clor și faptul că multe părți ale pardoselii erau ude, ca și cum cineva ar fi terminat curățenia interiorului clădirii cu puțin timp înainte de a ajunge poliția.

Foto: Il Mattino

Cercetările sunt în plină desfășurare, probele strânse trebuie examinate, dar potrivit investigatorilor și după o primă reconstituire este vorba despre un accident la locul de muncă. Foarte probabil muncitorul a căzut de la etaj printre balustradele scărilor și a murit din cauza traumelor grave suferite în urma impactului cu solului. Ceea ce face din această moarte un adevărat mister, este posibilitatea ca cineva să fi mutat corpul, l-a scos în stradă, apoi a curățat totul cu înălbitor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procuratura a dispus efectuarea autopsiei corpului neînsuflețit. Autoritățile iau în calcul și mărturiile celor prezenți în bloc la ora când a avut loc decesul muncitorului, dar inițial toți au declarat că nu au văzut și nu au auzit nimic.