Italia: Muncitor român accidentat grav la muncă, medicii se mențin rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire

Un muncitor român din Italia în vârstă de 53 de ani a fost accidentat grav la locul de muncă  în cursul zilei de joi, 12 decembrie 2019 și se află internat în stare foarte gravă în secția Reanimare a spitalului Maurizio Bufalini din Cesena. Conaționalul nostru a fost practic zdrobit de o mașinărie în timp ce își desfășura munca la o spălătorie industrială din localitatea Sarsina, provincia Forlì-Cesena.

Accidentul de muncă a avut loc în jurul orei 09:30 de joi dimineața la spălătoria Marawash situată pe via dell’Artigianato, 11, din localitatea menționată mai sus, unde bărbatul român este angajat. Dintr-o primă reconstituire a faptelor reiese că muncitorul român executa o lucrare de întreținere la o mașinărie din altă secție când, dintr-odată și fără a se cunoaște motivul acestui gest, a pătruns într-o zonă a spălătoriei unde accesul este interzis din cauza mașinăriilor care sunt mereu în mișcare.

Acolo, conaționalul nostru se pare că a fost prins într-un dispozitiv de spălare și a fost zdrobit de acesta, suferind răni foarte grave la piept și la gât. Colegii românului, care au observat imediat ceea ce s-a întâmplat, au chemat imediat ajutoare medicale, iar în scurt timp la fața locului a sosit o ambulanță. În momentul în care bărbatul rănit a fost preluat de ambulanță pentru a fi transportat la spital, acesta se afla încă în stare de inconștiență și odată ajuns acolo a fost internat la Reanimare. Medicii se mențin rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

La spălătoria industrială unde a avut loc accidentul s-au prezentat și inspectorii de muncă pentru a înțelege cum s-a petrecut totul și pentru a atribui eventual responsabilități. Paolo Vetricini, administratorul societății pentru care românul de 53 de ani lucrează, a declarat că este prima dată când se întâmplă un astfel de accident de muncă, iar despre conaționalul nostru a spus că a lucrat mereu bine.

„În peste 30 de ani de muncă nu a avut loc niciun accident, siguranța a fost mereu pe primul loc în această firmă. Angajatul și-a făcut treaba întotdeauna bine și a respectat regulile”, a declarat Vetricini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI