Italia: muncitor român arestat, a amenințat cu pistolul un italian care îi datora bani pentru munca prestată

Un tânăr român în vârstă de 23 de ani a fost arestat la Genova în noaptea de sâmbătă spre duminică, 15 septembrie 2019 după ce a amenințat cu pistolul un cetățean italian care-i datora suma de 700 de euro.

Conaționalul nostru lucrează în sectorul construcțiilor și a executat niște lucrări pentru patronul unui restaurant care este situat în zona Santuario della Madonna della Guardia. La terminarea lucrărilor însă, tânărul muncitor român nu și-a văzut plătită munca prestată, iar bărbatul italian a ajuns să-i datoreze suma de 700 de euro, scrie ziarul La Repubblica.

Din acest motiv, românul a decis să-și facă dreptate singur, crezând că își va recupera banii în acest mod, s-a înarmat așadar cu un pistol și s-a prezentat la restaurantul bărbatului italian. Ajuns acolo aproape de miezul nopții de sâmbătă, muncitorul român a început să-l amenințe pe italian cu pistolul, cerând să-i fie plătită munca.

Proprietarul restaurantului a reușit să-l distragă pe român îndeajuns cât să alerteze forțele de ordine sunând la 112, iar în scurt timp au sosit la fața locului mai multe echipaje de carabinieri. În timp ce militarii evacuau din local proprietarul cu familia sa și angajații, tânărul  încerca să ascundă pistolul, aruncându-l într-un butoi cu ulei.

Muncitorul a fost apoi încercuit de carabinieri și pus sub arest cu acuzația de tentativă de jaf agravat și port ilegal de armă, fiind transferat ulterior după gratiile penitenciarului din cartierul genovez Marassi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI