Italia: un muncitor român s-a spânzurat în parc, nu mai primise salariul de luni de zile

Un muncitor român de 53 de ani, Simion Ivan, rezident la Orbassano, în provincia Torino, s-a sinucis, anunță cotidianul italian Corriere.

El s-a spânzurat de un copac în parcul Stupinigi din Nichelino, la porțile orașului Torino. Bărbatul a fost găsit mort, astăzi de dimineață în jurul orei 11:30, de către carabinieri. Autoritățile fuseseră alertate de soția lui Simion care anunțase dispariția bărbatului încă de aseară, 28 martie, văzând că acesta nu mai ajunsese acasă. Mașina bărbatului român a fost găsită la intrarea în parcul respectiv.

Simion, care suferea de crize depresive, a lăsat o scrisoare în care explica decizia sa: era foarte afectat de dificultățile economice pe care le traversa, compania pentru care a lucrat ca tâmplar nu îl plătise de luni de zile și bărbatul nu mai știa cum să facă față cheltuielilor.

„Nu mă plătesc și nu-mi pot întreține familia, prefer să mă omor”, a scris el.

Reprezentanții Codacons declară referitor la acest caz: „Procuratura din Torino trebuie să stabilească acum responsabilitatea companiei pentru care a lucrat muncitorul român, pentru a se verifica dacă, după cum pare în acest moment, au fost omise plăți sau au avut loc alte comportamente care au condus muncitorul să ia decizia extremă. În caz de omisiuni din partea companiei, proprietarii trebuie investigați pentru instigare la sinucidere.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI