Italia: Muncitor român plătit cu mai puțin de 2 euro la oră, cazat într-un spațiu fără apă, căldură sau curent electric

Antonino Vecchio, în vârstă de 59 de ani, care este proprietarul unei fabrici de brânzeturi din localitatea siciliană Raffadali, provincia Agrigento, a fost arestat de carabinieri pentru fraudă comercială, exploatarea forței de muncă și contrafacerea produselor alimentare pe care le producea în structura sa. Bărbatul italian nu numai că prepara și vindea produse alimentare depozitate în încăperi prin care mișunau șoarecii, dar exploata și un muncitor român pe care-l plătea un salariu de mizerie și pe care l-a cazat în condiții la fel de mizerabile.

Carabinierii au dat buzna în fabrica de brânzeturi a sicilianului zilele trecute și ceea ce au găsit acolo i-a îngrozit chiar și pe ei: șoareci morți printre produsele alimentare din brânză, șoareci vii care umblau fără probleme printre produsele din carne precum și alte produse a căror proveniență nu putea fi demonstrată, dar care erau pregătite să fie vândute. Mai mult, într-o construcție de lângă fabrica de brânzeturi militarii au găsit un muncitor român care dormea în condiții deplorabile, fără căldură, curent electric sau apă curentă și care era plătit cu mai puțin de 2 euro la oră, relatează Grandangolo Agrigento.

Structura și produsele găsite în interiorul ei au fost puse sub sechestru, iar procurorul Gloria Andreoli din Agrigento a deschis o anchetă pentru a aduna toate dovezile necesare care vor ajuta la trimiterea în judecată a lui Antonino Vecchio.

@rotalianul