Italia: muncitor român a riscat să-și taie gâtul în timpul serviciului cu un instrument de tăiat metale

Un muncitor român în vârstă de 31 de ani, rezident la Napoli, a riscat să își taie gâtul cu o mașină de tăiat metale în timp ce scotea pe scările unui bloc din Ancona un cadru de pat din fier. Cum plasa patului respectiv era prea mare și nu încăpea pe scările blocului, bărbatul a încercat să o taie dar lama mașinii sau așchii de metal, încă nu este clar, i-au sărit la nivelul gâtului rănindu-l grav.

Muncitorul român lucrează pentru o companie de distribuție din Pescara iar astăzi dimineață, joi, 25 octombrie, a trebuit să livreze la un domiciliu din via Maratta, numărul 36, din Ancona, un cadru de pat nou și să îl ia pe cel vechi. Pentru a face acest lucru, bărbatul a fost ajutat de îngrijitoarea română angajată la familia unde a avut loc livrarea. Ajungând la etajul inferior, cadrul de fier nu putea trece, deoarece spațiul pe scări se îngusta.

Muncitorul a mers la furgonul său, parcat în imediata apropiere, de unde a luat aparatul pentru tăiat metale. A conectat cu o prelungire cablul la curent electric, a activat aparatul respectiv și a tăiat rețeaua de fier a patului. Lucrul era practic terminat când, nu se știe încă din ce cauze, lama mașinii sau o schijă metalică i-a ajuns la nivelul gâtului provocându-i o gravă tăietură. A lipsit doar o jumătate de centimetru și lama i-ar fi tăiat gâtul cu puține șanse de supraviețuire, au declarat operatorii sanitari de la 118.

Conaționalul nostru a pierdut mult sânge dar când ambulanța a sosit la fața locului era conștient. La locul incidentului s-au prezentat, de asemenea, carabinierii companiei din via Piave împreună cu comandantul Giuseppe Campagna. Aceștia au înregistrat declarația îngrijitoarei românce, în timp ce muncitorul a fost dus la spital.

Plasa de fier a patului și comandantul de carabinieri Giuseppe Campagna la locul incidentului. Foto: centropagina.it

A fost deschisă o anchetă, deoarece faptul este considerat accident de muncă. Aparatul pentru tăiat metale a fost confiscat, informează Centro Pagina.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI