Italia: Un muncitor român și unul macedonean au murit după ce casa pe care o renovau s-a prăbușit peste ei

Tragedia s-a petrecut în această după-amiază de sâmbătă, 13 martie 2021, în localitatea italiană San Pio delle Camere din provincia L’Aquila, unde o casă aflată în renovare s-a prăbușit. Șase muncitori se aflau pe șantier în acel moment, dar patru dintre ei au reușit să scape cu bine, în timp ce alți doi lucrători au rămas prinși sub dărâmături.

Casa pe care cei șase muncitori o renovau era una dintre cele afectate de cutremurul din 2009. Din primele informații reiese că zidurile s-au prăbușit din senin, probabil din cauza vibrațiilor provocate de niște lucrări efectuate într-o altă parte a construcției.

Patru muncitori au reușit să scape cu viață, însă doi dintre ei n-au reușit să fugă în timp și au fost prinși sub dărâmături.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului au intervenit imediat mai multe echipe de pompieri și voluntari care au început lucrările pentru a-i scoate pe cei doi muncitori de sub casa prăbușită. Până la un anumit moment vocea acestora putea fi auzită, dar echipele de salvare nu puteau ajunge la ei deoarece trebuiau să asigure mai întâi zona pentru a evita ca alte ziduri să se dărâme.

Deși echipele de salvare au făcut tot posibilul pentru a ajunge la ei în timp pentru a le salva viața, în cele din urmă s-a constatat că aceștia au murit. În jurul orei 21:00, ora Italiei, pompierii încă mai săpau pentru a ajunge la trupurile neînsuflețite ale muncitorilor pentru a le extrage de sub dărâmături.

Cei doi muncitori se pare că au rămas prinși în partea cea mai joasă a casei, unde se află un fel de grotă pentru vinuri. Acest lucru probabil a făcut și mai dificilă operațiune de salvare.

„Un fapt grav, care ne întristează, moartea la locul de muncă a doi muncitori în San Pio delle Camere. O altă tragedie care pune sub semnul întrebării lipsa măsurilor de prevenție și a controalelor. Fără siguranță, nu există demnitate în muncă”, a declarat la aflarea veștii, Luigi Sbarra, secretarul general al sindicatului CISL.