Italia: muncitor român zdrobit sub paleți de lemn, în stare gravă la spital

Un muncitor român în vârstă de 45 de ani, care lucra la pregătirea unuia dintre stand-urile Design Week din cadrul marelui târg de expoziții de la Milano, a suferit un grav accident de muncă în cursul zilei de duminică, 31 martie. Structura la care lucra a cedat, iar bărbatul român a fost zdrobit de paleții de lemn prăbușiți.

Accidentul de muncă s-a produs cu puțin înainte de ora 14:00, în zona Cargo 1 a târgului de expoziții Milano Rho-Pero. Muncitorul român lucra la pregătirea unui stand mare de lemn dedicat Târgului Internațional de Mobilă, care își va deschide porțile pe 9 aprilie.

Conform primelor mărturii adunate de ofițerii de la secția de poliție din Rho, mai mulți muncitori au început să audă structura scârțâind și au reușit să fugă înainte ca aceasta să cedeze. Abia mai târziu au observat că lipsește colegul lor român. S-au întors să îl caute și l-au găsit sub paleții de lemn căzuți peste dânsul.

Transportat în cod roșu la spitalul Niguarda din Milano, bărbatul este în stare foarte gravă, cu traumatisme la nivelul abdomenului, bazinului, picioarelor și cu o leziune suspectă a coloanei vertebrale.

Investigațiile poliției și ale inspectorilor de la ATS (securitatea și protecția muncii) sunt în curs de desfășurare pentru a clarifica dinamica accidentului și a responsabilităților care decurg.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI