Italia: Neculai Roșu ucis de un conațional și aruncat în apa unui canal

Neculai Roșu, cetățean român în vârstă de 50 de ani, a fost găsit în data de 12 mai 2019 fără viață într-un canal de lângă via dei Casali di San Sisto, zona Fonte Ostiense din Roma. Trupul conaționalului nostru a fost descoperit de un trecător într-un canal de apă, unde inițial a văzut doar un picior ieșind din nămol, dar când a controlat mai bine, a observat că este vorba despre cadavrul unui om.

Ajunși la fața locului, polițiștii nu au găsit atunci semne care să fi lăsat de interpretat că Neculai ar fi suferit o moarte violentă, dar autopsia efectuată în ziua următoare asupra corpului neînsuflețit a scos la iveală unele răni pe care victima le avea în zona craniului, dar și pe corp. Medicul legist s-a pronunțat atunci că rănile nu erau compatibile cu o căzătură accidentală, ci cu lovituri violente, precizează presa italiană.

A început astfel ancheta pentru a descoperi cine l-a omorât pe bărbatul român de 50 de ani și în scurt timp polițiștii italieni au aflat că în după-amiaza zilei de 11 mai 2019, între Neculai Roșu și un alt cetățean român, identificat cu inițialele M.S.D. în vârstă de 37 de ani și fără rezidență stabilă, a avut loc o ceartă din motive banale.

În data de 14 mai, anchetatorii l-au găsit pe bărbatul român cu care Neculai a avut conflictul, iar acesta a recunoscut imediat că el l-a ucis pe conaționalul său, lovindu-l de mai multe ori cu un baston de fier. Apoi, cu ajutorul fratelui său, l-a aruncat în apa unui canal din apropierea bărăcii unde cei doi locuiesc.

Bărbatul român de 37 de ani a fost astfel pus sub arest pentru crimă, în timp ce fratele său este anchetat în stare de libertate pentru complicitate la ascunderea cadavrului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI