Drama unui român din Italia: bătut și jefuit în plină stradă, Nicu s-a stins după 40 de zile de agonie

Un muncitor român în vârstă de 55 de ani s-a stins pe patul spitalului după 40 de zile de chinuri. Nicu Chirilă a fost bătut crunt la Bologna, în via Della Beverara, pe data de 6 octombrie, de niște persoane necunoscute, care i-au furat telefonul mobil. Internat de urgență la Spitalul Maggiore, și-a dat sufletul după 40 de zile de suferință, în dimineața zilei de joi, 15 noiembrie.

Nicu Chirilă, rezident în zona Mazzini, era venit în Italia cu 15 ani în urmă, iar de 12 ani lucra ca muncitor mecanic pentru o societate din Ponte Ronca. În seara zilei de 6 octombrie a mers la centrul comercial Navile să își cumpere ceva de încălțat. Odată făcute cumpărărturile, Nicu a ieșit și s-a îndreptat spre stația de autobuz din via Beverara pentru a se întoarce acasă, dar brusc, a fost atacat pe la spate de niște persoane necunoscute. Nu se știu prea multe amănunte despre cum s-au petrecut faptele în acel moment, doar ceea ce a povestit Nicu familiei în aceeași seară, înainte de a merge de urgență la spital cu ambulanța.

Seara zilei de 6 octombrie, în stația de autobuz din via Beverara

Potrivit spuselor sale, cineva îl atacă pe Nicu pe la spate și îl lovește în zona capului. Bărbatul cade la pământ dar continuă să fie lovit sălbatic cu picioarele. Nu poate vedea cât de mulți agresori sunt. Cineva îi fură telefonul mobil. Cu toate acestea, portofelul cu 260 de euro care se află într-un buzunar interior al sacoului, nu îi este furat. Tâlharii o iau la goană, iar Nicu rămâne jos, pe caldarâm, pentru câteva minute. Apoi, cu greu, se ridică și merge la autobuz.

Ajunge acasă pe la ora cinei și merge sus, în camera sa, Nicu locuia de mai mulți ani împreună cu fratele și cumnata sa. Pe la ora 21:00 iese și spune că se simte rău, pierde sânge dintr-o ureche și este palid ca o lumânare. Cumnata românului nostru cheamă ambulanța și Nicu este transportat la spitalul Maggiore din Bologna. La început situația sa nu pare gravă, două coaste rupte și o traumă, care părea să-i nu-i pună în pericol viața. Dar situația se înrăutățește, pe 11 octombrie Nicu intră în comă și este transferat la secția Reanimare, pancreasul său a cedat din cauza loviturilor primite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Abia atunci reprezentanții spitalului fac un raport către Poliție. Ofițerii de poliție așteaptă ca Nicu să se recupereze pentru a-i auzi declarațiile și pentru a reconstitui dinamica celor întâmplate. Numai că Nicu nu își mai revine. Este intubat, uneori devine inconștient iar situația sa se înrăutățește tot mai tare. Este operat de mai multe ori, dar nimic nu îl mai poate salva. Nicu Chirilă și-a dat sufletul spre zorii zilei de 15 noiembrie.  Cei care l-au bătut până la moarte sunt liberi, afară, undeva printre noi.