Italia, noi reguli privind izolarea la domiciliu a persoanelor confirmate cu COVID-19

Institutul de Boli Infecțioase Lazzaro Spallanzani din Roma a sugerat Ministerului Sănătății noi reguli privind izolarea pentru persoanele testate pozitiv la Covid-19: cinci zile de izolare la domiciliu, apoi obligația de a purta masca dacă nu există un test negativ. Deocamdată aceste reguli rămân sub formă de recomandare, precizează ANSA.

Între timp, incidența cazurilor de Covid a scăzut pentru toate grupele de vârstă, dar procentul de cazuri în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății este în creștere față de săptămâna precedentă.

Noile reguli deocamdată recomandate sunt cinci zile de izolare pentru cei asimptomatici și cinci zile pentru cei cu simptome ușoare dacă nu prezintă febră, dar cu prevederea de a folosi masca în zilele următoare dacă testul nu este negativ.

Medicii de la Institutul Spallanzani subliniază că „în multe țări perioada de izolare a persoanelor care au fost testate pozitiv a fost redusă drastic. Considerăm că pentru persoanele asimptomatice, izolarea poate dura 5 zile de la testul cu rezultat pozitiv fără a fi nevoie de un test suplimentar negativ. Cât despre cei cu simptome ușoare, credem că izolarea poate fi întreruptă la 5 zile de la apariția simptomelor, fără febră timp de 24 de ore”.

Medicii recomandă prudență, mai ales în această perioadă în care pot exista suprapuneri cu gripa sezonieră. „De asemenea, dacă nu aveți test negativ, ar fi indicat ca în următoarele cinci zile după cele cinci petrecute în izolare să folosiți o mască, în caz de contact cu persoane sensibile”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI