Asociația Propatria din Italia: #NoiFacemUnSpital, concert de binefacere în favoarea proiectului asociației Dăruiește Viață

Asociația româno-italiană Propatria organizează la 25 ianuarie 2020, la Biserica S. Vitale din via Nazionale 194, din Roma, un concert de binefacere în favoarea proiectului #NoiFacemUnSpital al Asociației Dăruiește Viață din România. Concertul „Muzică pentru viață” va fi realizat sub patronajul Consiliului Pontifical pentru Cultură și al Ambasadei României la Sfântul Scaun.

La concertul asociației Propatria de la Roma vor participa artiștii italieni Raffaele Carpino, care va încânta publicul prezent cu un repertoriu la chitară clasică, și Marco Musco la vioară.

Concertul va începe la ora 19:30, iar pentru donații se va putea achiziționa la intrare unul sau mai multe bilete în valoare de 10 euro.

„Vom fi onorați dacă vom reuși să aducem o contribuție cât de mică la acest proiect, în semn de solidaritate din partea comunității românești din Italia cu problemele reale cu care se confruntă societatea civilă din Patria Mamă, în special copiii cu boli extrem de grave precum cancerul.”, au transmis într-un comunicat reprezentanții Propatria.

«Asociația româno-italiană Propatria este onorată să facă parte din marea „familie” a susținătorilor acestui important proiect umanitar derulat în România și face un apel la întreaga comunitate românească din Italia care a răspuns mereu cu inima la astfel de acțiuni.» Același apel este adresat și „prietenilor noștri italieni care au știut mereu să facă din a dărui o virtute”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Asociația Dăruiește Viață și-a asumat misiunea de a ridica primul spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România

„Dăruieşte Viaţă”, este cel mai amplu proiect de responsabilitate socială din România, deoarece este pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări. Proiectul nostru a fost demarat în 2015 și de atunci peste 1.700 de companii și peste 260.000 de donatori persoane fizice s-au alăturat proiectului până în momentul de față. Turnarea fundației a început în luna iunie 2018, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București, iar campania de strângere de fonduri continuă.